Crescătorii de păsări contestă informaţiile privind carnea de curcan din Germania, exportată în 2012

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 14 martie 2013 37 afişări

Crescătorii de păsări contestă exactitatea traseului cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic găsite în Germania, exportată la mijlocul lui 2012, deoarece stabilirea originii căr­nii a fost realizată doar prin de­claraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste provenienţa.

Crescătorii de păsări contestă informaţiile privind carnea de curcan din Germania, exportată în 2012

Crescătorii de păsări contestă exactitatea traseului cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic găsite în Germania, exportată la mijlocul lui 2012, deoarece stabilirea originii căr­nii a fost realizată doar prin de­claraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste provenienţa. „Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) con­testă exac­titatea restabilirii trasabilităţii pentru respectiva carne, întrucât evident eticheta de la raft purta denumirea procesatorului. Stabilirea originii cărnii s-a făcut doar prin declaraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste originea cărnii“, se arată într-un comunicat al UCPR. UCPR spune că nu există etichete care să ateste originea cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic. Potrivit UCPR, carnea de curcan la care se face referire a fost expor­tată la jumătatea anului 2012, fiind prelevate probe de la raft din pre­paratele din carne abia după 7 luni. „Importul a fost realizat de către un trader care a vândut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucrează carne de curcan şi de la alţi furnizori. (...) Producătorii de carne de curcan din România sunt supuşi controalelor permanente ale ANSVSA şi în anul 2012, în urma analizelor, nu s-au găsit probe care să ateste existenţa reziduurilor de antibiotice în carne“, mai arată uniunea.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/crescatorii-de-pasari-contesta-informatiile-privind-carnea-de-curcan-din-germania-exportata-in-2012-10667238
10667238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.