Cosmote: Traficul de roaming s-a triplat in vara

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 21 octombrie 2010 14 afişări

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a inregistrat in perioada mai-august a acestui an un volum de trei ori mai mare al conversatiilor in roaming, efectuate sau primite de clientii din afara tarii, comparativ cu perioada similara a anului precedent, in timp ce traficul de date mobile a fost de cinci ori mai mare.

Destinatiile preferate de romani au fost Italia, Germania, Bulgaria, Grecia si Spania, dupa volumul de conversatii in roaming. Cele mai mari cresteri ale numarului de minute vorbite de romani in reteaua Cosmote din strainatate au fost inregistrate in Muntenegru (1700%), Croatia (400%) si Hong Kong (100%). In plus, serviciul de roaming pentru vase de croaziera a inregistrat o crestere de 14% pe timpul verii.

Cosmote a redus din luna iulie tarifere aplicate convorbirilor in roaming pentru toate tarile Uniunii Europene cu 10%, in timp ce apelurile primite in acest spatiu de clientii companiei s-au ieftinit cu 22%, reduceri aplicate in concordanta cu reglementarile Comisiei Europene. Cosmote ofera servicii de roaming in 164 de tari din intreaga lume, prin intermediul a 369 de retele partenere, in timp ce utilizatorii de cartela prepaid pot comunica insa in roaming din 156 de tari, prin intermediul a 269 de retele. Serviciul GPRS este disponibil in 48 de tari din lume, prin 120 de operatori de telefonie mobila, iar cel 3G poate fi utilizat in 37 de tari, prin retelele a 55 de furnizori de servicii telecom.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
trafic,
roaming,
Cosmote
/actualitate/cosmote-traficul-de-roaming-s-a-triplat-in-vara-7514934
7514934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.