cora ajunge la 12 magazine prin deschiderea hipermarket ului din Afi Palace Ploieşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 octombrie 2013 1097 afişări

cora România a deschis astăzi, 3 octombrie 2013, hipermarketul cora Ploieşti în Centrul Comercial Afi Palace Ploieşti, ajungând la un numar total de 12 magazine. cora Ploieşti, magazin în care s-au investit 6,1 milioane de euro, are o suprafaţă de vânzare de 6,700 m2 şi 32 de case de marcat.

cora ajunge la 12 magazine prin deschiderea hipermarket ului din Afi Palace Ploieşti

Philippe Lejeune, director general al cora România declară că ”Suntem convinşi că echipa Afi-cora va deveni un excelent pol de atracţie comercială pentru ploieşteni”.

Israel Vizel, manager of Romania malls division & AFI Palace Cotroceni - Mega Fun spune că “Pot spune că Afi Palace Ploieşti este rezultatul direct al unei excelente colaborări cu managemantul cora şi sunt sigur că acesta este doar începutul a ceea ce va deveni o relaţie de business de lungă durată.”

Ca şi în cazul ultimelor investiţii ale societăţii (cora Bacău, cora şoseaua Alexandriei Bucureşti şi cora Brătianu din Constanţa), cu certificate sau care urmează a primi certificate internaţionale BREEAM de clădiri verzi, şi la amenajarea cora Ploieşti s-au folosit soluţii tehnice prietenoase cu mediul. Iată câteva exemple:

•           Sistemul inteligent BMS (Building Management System) prin care se consumă doar energia de care este nevoie, fără pierderi, deoarece BMS monitorizează şi comandă instalaţiile electrice, termice, de alimentare cu apă potabilă, preparare apă caldă menajeră, de ventilare şi climatizare.

•           Căldura recuperată din interiorul hipermarketului prin instalaţia de frig tehnologic nu este aruncată în exterior, ci preîncălzeşte de la 10 ̊C la 42 ̊ C apa caldă menajeră a hipermarketului. în timpul zilelor călduroase de vară, când instalaţia de frig lucrează la maxim, întreg necesarul de apă caldă pentru hipermarket se prepară în acest fel, fără a se folosi energie convenţională.

•           Compresoarele de producere a frigului tehnologic în prima treaptă şi condensatoarele sunt echipate cu convertizoare de frecvenţă care permit funcţionarea în concordanţă cu cerinţa reală de frig.  

•           Sunt utilizate corpuri de iluminat cu surse LED care consumă cu 30% mai puţină electricitate decât sursele fluorescente sau cu halogeni pentru asigurarea aceluiaşi nivel de iluminare. Durata de viaţă a surselor LED este de 4-5 ori mai mare decât a surselor clasice.

•           Iluminatul zonei de vânzare este comandat pe patru zone cu patru aprinderi (25%/50%/75%/100%), permiţând reducerea consumului în afara orelor de funcţionare a magazinului.

cora România are în prezent doisprezece magazine, atât în centre comerciale proprii, cât şi în spaţii închiriate, dintre care patru la Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi opt în provincie, la Ploieşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanţa şi Bacău.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cora-ajunge-la-12-magazine-prin-deschiderea-hipermarket-ului-din-afi-palace-ploiesti-11445994
11445994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.