STUDIU: Elevii bucureşteni se simt mai în siguranţă dacă vin înarmaţi la şcoală

Postat la 02 octombrie 2013 54 afişări

Elevii bucureşteni spun că se simt mai în siguranţă dacă vin la şcoală înarmaţi cu bricege, unele dintre armele albe purtate de copii fiind cumpărate chiar de către părinţi, potrivit unui studiu sociologic privind armele albe în instituţiile de învăţământ, realizat de Poliţia Capitalei.

STUDIU: Elevii bucureşteni se simt mai în siguranţă dacă vin înarmaţi la şcoală

 Analiza realizată de ofiţerii Serviciului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei arată că elevii care vin înarmaţi cu arme albe la şcoală fac parte, în general, din categoria copiilor agresivi, care au tendinţa de a genera conflicte.

Chestionaţi de poliţişti, unii elevi au explicat că părinţii le împrumută sau chiar le cumpără bricege. Un motiv pentru care se ajunge în această situaţie, identificat de poliţişti, este acela că părinţii au conflicte personale cu alte persoane şi le dau cuţite copiilor pentru ca aceştia să aibă cu ce să se apere în cazul în care sunt atacaţi de presupuşii duşmani ai familiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-elevii-bucuresteni-se-simt-mai-in-siguranta-daca-vin-inarmati-la-scoala-11440553
11440553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.