Senat: Părinţii ce au avut venituri 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii pot lua indemnizaţie

Postat la 02 octombrie 2013 51 afişări

Părinţii care au realizat venituri impozitabile timp de 12 luni în ultimii doi ani anteriori naşterii copilului ar putea să beneficieze, începând cu 1 ianuarie 2015, de indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, potrivit unei iniţiative legislative adoptate, cu amendamente, de Senat.

Senat: Părinţii ce au avut venituri 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii pot lua indemnizaţie

 Prin raportul Comisiei pentru muncă, însuşit de plenul Senatului, termenul iniţial propus de iniţiator, de trei ani, a fost redus la doi ani, pentru a fi armonizat şi cu legislaţia privind acordarea indemnizaţiei de şomaj, unde se iau în calcul 12 luni lucrate în ultimii doi ani anteriori depunerii cererii de şomaj.

Potrivit iniţiativei legislative care modifică Ordonanţa 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, indemnizaţia ar urma astfel să se calculeze raportat la ultimele 12 luni din aceşti doi ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senat-parintii-ce-au-avut-venituri-12-luni-in-ultimii-2-ani-anteriori-nasterii-pot-lua-indemnizatie-11438152
11438152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.