Grapini: Impozitul forfetar nu este o supraimpozitare, l-au cerut şi afaceriştii din alte domenii

Postat la 03 octombrie 2013 45 afişări

Impozitul forfetar nu reprezintă o supraimpozitare şi sunt cereri şi din partea firmelor cu alte activităţi, precum cabinete stomatologice sau de avocatură, să li se aplice acest sistem, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Grapini: Impozitul forfetar nu este o supraimpozitare, l-au cerut şi afaceriştii din alte domenii

 "Nu este un impozit în plus (impozitul forfetar - n.r.), nu vor mai plăti impozitul de 16% pe profit sau 3% pe cifra de afaceri, vor avea profitul pe care pot să-l reinvestească, vor lua dividendele, care merg în sistemul de impozitare normal, ca la toată lumea. (...) Cei care au înţeles ce înseamnă tot presează să se aplice. Am solicitări chiar şi de la alte coduri CAEN să introducem acest impozit, de la cabinetele stomatologice sau cele de avocatură", a afirmat joi Grapini.

Ea a arătat că dacă o firmă vizată de impozitul forfetar are şi alte activităţi în afară de codurile CAEN incluse în proiectul de lege, care sunt evidenţiate separat în contabilitate, pentru acelea se va plăti impozitul de 3% pe cifra de afaceri.

Impozitul forfetar se va plăti trimestrial, astfel că o pensiune care are de plătit spre exemplu 5.000 de lei pe an, va împărţi această sumă la patru, plătind eşalonat pe fiecare trimestru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grapini-impozitul-forfetar-nu-este-o-supraimpozitare-l-au-cerut-si-afaceristii-din-alte-domenii-11445613
11445613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.