Miliardarul Carl Icahn îl presează pe şeful Apple pentru o răscumpărare de titluri de 150 mld dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 02 octombrie 2013 65 afişări

Miliardarul Carl Icahn, care a anunţat în luna august că deţine acţiuni Apple în valoare de 1 miliard de dolari, a declarat marţi că s-a întâlnit cu directorul general al companiei, Tim Cook, şi a insistat pentru o răscumpărare de titluri de 150 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Miliardarul Carl Icahn îl presează pe şeful Apple pentru o răscumpărare de titluri de 150 mld dolari

Discuţiile vor continua peste circa trei săptămâni, a spus Icahn, investitor care s-a specializat în determinarea companiilor să facă schimbări astfel încât să crească profiturile acţionarilor.

Cook a anunţat în acest an un plan de plată de dividente şi răscumpărări de acţiuni în valoare de 100 de miliarde de dolari, până în 2015. Icahn vrea însă ca Apple să aloce alte 150 de miliarde de dolari pentru răscumpărări de titluri.

Apple a anunţat în iulie că în trimestrul al doilea a răscumpărat de pe piaţă acţiuni de 16 miliarde de dolari. Producătorul iPhone avea la sfârşitul lunii iunie 146,6 miliarde de dolari în numerar şi plasamente.

"Am avut o cină cordială cu Tim seara trecută. Am insistat pentruo răscumpărare de 150 de miliarde de dolari. Am decis să continuăm dialogul peste aproximativ trei săptămâni", a scris Icahn pe Twitter.

Co-fondatorul Apple Steve Jobs a rezistat apelurilor de a returna bani acţionarilor, dar Cook s-a arătat dispus să îndeplinească cererile investitorilor. În februarie, managerul de fonduri de hedging David Einhorn a cerut Apple să returneze bani acţionarilor şi a dat compania în judecată, în acest scop. În aprilie, Apple a majorat dividendele şi planul de răscumpărare de titluri la 100 de miliarde de dolari.

Acţiunile Apple sunt în creştere cu 2%, la 486,2 dolari pe unitate, la bursă din New York. Capitalizarea de piaţă a Apple este de 433,1 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ICAHN,
APPLE,
/actualitate/miliardarul-carl-icahn-il-preseaza-pe-seful-apple-pentru-o-rascumparare-de-titluri-de-150-mld-dolari-11441616
11441616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.