Contributia Romaniei la bugetul UE din acest an va fi redusa

Postat la 06 iulie 2011 7 afişări

Contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene (UE) pentru acest an va fi redusa cu 46,3 milioane de euro fata de suma prevazuta initial, la 919 milioane de euro, dupa ce Parlamentul European (PE) a votat distribuirea catre statele membre a unui surplus inregistrat anul trecut.

UE nu a reusit sa cheltuiasca 4,5 miliarde de euro anul trecut, 2,72 miliarde de euro reprezentand fonduri alocate programelor europene, in timp ce restul provine din amenzi, dobanzi sau surplusuri rezultate din cursul valutar, potrivit unui comunicat al PE. Propunerea, apartinand raportorului PE pentru buget, Sidonia Jedrzejewska, a primit 625 de voturi "pentru", 14 "impotriva" si 29 de abtineri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
contributie,
ue,
reducere
/actualitate/contributia-romaniei-la-bugetul-ue-din-acest-an-va-fi-redusa-8445363
8445363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.