Contracararea Chinei şi a Rusiei, priorităţile securităţii naţionale a Statelor Unite

Postat la 19 ianuarie 2018 77 afişări

Contracararea expansionismului militar al Chinei şi a comportamentului agresiv al Rusiei reprezintă priorităţile principale pentru securitatea naţională a Statelor Unite, a anunţat vineri Pentagonul, informează The Associated Press.

Contracararea Chinei şi a Rusiei, priorităţile securităţii naţionale a Statelor Unite

Potrivit noii Strategii de Apărare a SUA lansată de Pentagon, competiţia cu China şi Rusia ameninţă avantajul militar al SUA de pe arena internaţională şi necesită creşterea investiţiilor pentru a face forţele americane mult mai eficiente şi pregătite de război.

”Vom continua campania împotriva teroriştilor. Dar competiţia strategică interstatală, nu terorismul, reprezintă principala prioritate a securităţii naţionale a SUA”, a declarat secretarul american al Apărării, Jim Mattis.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.