Cel mai slab leu. Euro a depăşit pragul de 4,66 lei şi a ajuns la un nou maxim istoric

Postat la 19 ianuarie 2018 33 afişări

Cotaţia oficială afişată vineri, la ora 13.00, de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6614 lei/euro, nivel maxim istoric şi plasat în premieră peste pragul de 4,66 lei pentru un euro.

Cel mai slab leu. Euro a depăşit pragul de 4,66 lei şi a ajuns la un nou maxim istoric

Pragul de 4,66 lei/euro mai fusese depăşit doar temporar, în şedinţele interbancare anterioare, dar până acum nu a fost consemnat ca o cotaţie oficială.

Vineri, când şedinţa de tranzacţionare debutase la cotaţii mai mici, euro a trecut pragul de 4,66 lei în jurul orei 10.50, după care s-a stabilizat pe noul palier, la ora 13.00 (când BNR consemnează cotaţia oficială) fiind de 4,6614 lei.

Deprecierea din ultimele zile a leului faţă de euro vine pe fondul turbulenţelor politice, dar şi în contextul în care balanţa comercială şi cea de plăţi înregistrează deficite tot mai mari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.