Continuă să cadă capete în scandalul Wirecard: Şeful autorităţii germane de supraveghere în audit este investigat pentru că a tranzacţionat acţiuni Wirecard

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 decembrie 2020 186 afişări

Continuă să cadă capete în scandalul Wirecard: Şeful autorităţii germane de supraveghere în audit este investigat pentru că a tranzacţionat acţiuni Wirecard

Statul german lansează o investigaţie asupra şefului autorităţii germane de supraveghere în audit (Apas), după ce acesta a recunoscut că a cumpărat şi a vândut acţiuni Wirecard în timp ce instituţia pe care o conducea investiga deja auditorul companiei frauduloase, potrivit FT.

Ralf Bose, fost senior partner în cadrul KPMG, care conducea Apas încă din 2016, a declarat în audierea parlamentară legată de scandalul de audit că a cumpărat acţiuni Wirecard în luna aprilie şi le-a vândut – în pierdere – luna următoare. La acel moment, Apas avea deja discuţii confidenţiale cu BaFin, autoritatea de supraveghere financiară din Germania, legate de subiectul Wirecard.

Peter Altmaier, ministrul Economiei, a numit confesiunea lui Bose ca fiind „neliniştitoare” şi a spus că va fi lansată o investigaţie.

„Vom discuta problema cu persoanele implicate”, a declarat Peter Altmaier în faţa reporterilor.

Ralf Bose a refuzat să specifice în audierea parlamentară care era dimensiunea poziţiei sale în grupul Wirecard.

Autoritatea Apas a fost criticată pentru că nu a acţionat mai devreme în cazul acuzaţiilor de fraudă contabilă de la Wirecard. Ancheta preliminară asupra practicilor auditorului EY a fost deschisă încă din octombrie 2019, dar a devenit o investigaţie în plin abia la începutul lunii mai 2020.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.