Continuă măcelul la Twitter: Elon Musk a ordonat în weekend o nouă rundă de concedieri în rândul personalului. Unii dintre cei mai importanţi lideri ai companiei şi-au pierdut locurile de muncă

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 27 februarie 2023 33 afişări

Continuă măcelul la Twitter: Elon Musk a ordonat în weekend o nouă rundă de concedieri în rândul personalului. Unii dintre cei mai importanţi lideri ai companiei şi-au pierdut locurile de muncă

Elon Musk a ordonat în weekend o nouă rundă dureroasă de reduceri de personal la Twitter, fiind afectaţi unii dintre cei mai importanţi lideri ai companiei, în timp ce şeful platformei de socializare îşi continuă eforturile de a ţine costurile sub control, potrivit Financial Times.

Zeci de angajaţi au fost concediaţi sâmbătă seară, din echipe precum cele de dezvoltare a produselor şi a afacerilor, iar unii au fost notificaţi prin e-mail şi blocaţi din sistemele companiei, au declarat mai multe persoane.

Printre cei afectaţi de măsura în cauză se numără Esther Crawford, directorul de management al produselor Twitter, care a fost una dintre puţinele femei aflate la vârful companiei sub conducerea lui Musk, conducând noile iniţiative care aduc bani, precum serviciul de abonament Twitter Blue.

Se pare că numărul de angajaţi a scăzut cu peste 200 de persoane în sistemele sale interne, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune şi după cum a relatat pentru prima dată New York Times.

Mişcarea vine după ce, în noiembrie, Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter şi a cerut tuturor celor rămaşi să se înscrie într-o cultură de lucru cu program prelungit „extrem de dur", „la intensitate ridicată".

Twitter a fost achiziţionată de Musk pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut şi a efectuat prima plată a dobânzii la datoria sa de 13 miliarde de dolari în ianuarie. Încă se află într-o situaţie financiară precară după ce veniturile sale au scăzut brusc, deoarece agenţii de publicitate au fugit de platformă din cauza abordării lui Musk privind moderarea conţinutului.

Mulţi dintre cei care şi-au pierdut locul de muncă au intrat pe Twitter pentru a anunţa că nu mai lucrează în cadrul companiei.

Crawford, al cărei start-up „Squad” a fost achiziţionat de Twitter în 2020 şi care a divizat opinia publică atunci când a distribuit o postare virală în care dormea pe podeaua companiei pentru a respecta termenele limită impuse de Musk, a scris duminică pe Twitter: „Cea mai proastă părere pe care aţi putea să o aveţi după ce m-aţi văzut cum am intrat cu totul în Twitter 2.0 este că optimismul meu sau munca mea grea au fost o greşeală".

Ea a adăugat; „Cei care hulesc şi batjocoresc sunt jucătorii care stau pe margine, nu în arenă. Sunt profund mândră de echipă pentru că a construit prin atât de mult zgomot şi haos."

Ca răspuns la tweet-ul ei, Ella Irwin, şefa departamentului de încredere şi siguranţă al Twitter, a scris: „Vă mulţumesc pentru că aţi lucrat atât de mult pentru a ajuta la punerea bazelor pentru Twitter 2.0. Ne va fi dor de tine".

Managerul principal de produs Martijn de Kuijper, al cărui start-up de newsletter Revue a fost cumpărat de Twitter în 2021, a scris duminică că s-a trezit fără acces la sistemele companiei: „Se pare că am fost lăsat să plec", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
companie,
angajati,
concediere,
lider,
pernal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.