Consultări între preşedintele Iohannis şi partidele parlamentare, la Palatul Cotroceni

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 12 ianuarie 2015 36 afişări

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pe tema încheierii unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, sunt în desfăşurare, la Palatul Cotroceni.

UPDATE 10:50 - Delegaţia PNL a intrat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis

Reprezentanţii PNL au început, la ora 10.45, discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema încheierii unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, au început, la Palatul Cotroceni.

Delegaţia PNL este formată din co-preşedintele Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Andrei Chiliman, Teodor Atanasiu şi Marian Petrache.

10:00 - Consultările au început, cu delegaţia PSD

Prima delegaţia care a intrat la consultările cu şeful statului este cea a PSD, condusă de premierul Victor Ponta, şi din care mai face parte Mircea Duşa, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

Alături de şeful statului, la discuţii participă consilierii Dan Mihalache, George Scutaru, Cosmin Marinescu şi Andrei Muraru.

Discuţiile cu reprezentaţii PSD au durat jumătate de oră, social-democraţii plecând de la Palatul Cotroceni fără a face declaraţii de presă.

Este posibil ca la finalul consultărilor, şeful statului să facă o declaraţie de presă, în care să prezinte concluziile discuţiilor cu reprezentanţii partidelor din Parlamentul României, pe tema finanţării Armatei.

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare vine la o săptămână după ce preşedintele Iohannis a anunţat că una dintre priorităţile mandatului său, în perioada următoare este găsirea de soluţii pentru creşterea bugetului Apărării.

”Voi declanşa consultări cu toate partidele parlamentare, pentru încheierea unui acord politic, cu scopul asigurării, în anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB, pentru Apărare”, anunţa Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului şef al Statului Major General al Armatei. ”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atât de la guvernare cât şi de la Opoziţie, să îşi asume clar menţinerea acestui minim obiectiv pentru cel puţin zece ani, astfel încât să asigurăm predictibilitatea cheltuielilor, mai ales în ceea ce priveşte pregătirea şi programele de înzestrare”, mai spunea şeful statului.

Potrivit programului consultărilor, şefului statului discută mai întâi cu delegaţia PSD, între 10.00 şi 10.30.

De la 10.45 la 11.15 vor intra la consultări reprezentanţii Partidului Naţional Liberal.

Între 11.30 şi 12.00 preşedintele Iohannis va discuta cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, iar între 12.15 şi 12.45 cu reprezentanţii Partidului Conservator.

De la 13.00 la 13.30 este programată discuţia cu Uniunea Democrată Maghiară din România, iar de la 13.45 la 14.15, cea cu Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, urmând ca în finalul consultărilor, de la 14.30 la 15.00 să intre la discuţii reprezentanţii Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSULTĂRI,
PREŞEDINTE,
/actualitate/consultari-intre-presedintele-iohannis-si-partidele-parlamentare-la-palatul-cotroceni-13759944
13759944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.