Consiliului Judeţean Galaţi a câştigat un proiect european de peste 36 mil. lei pentru achiziţionarea unor roboţi utilizaţi în dezinfecţia saloanelor şi sălilor de operaţie ale spitalelor din subordine

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 27 februarie 2024 15 afişări

Consiliului Judeţean Galaţi a câştigat un proiect european de peste 36 mil. lei pentru achiziţionarea unor roboţi utilizaţi în dezinfecţia saloanelor şi sălilor de operaţie ale spitalelor din subordine

Consiliul Judeţean Galaţi a câştigat un proiect european de peste 36 mil. lei (7,2 mil. euro) pentru achiziţia a 22 de roboţi utilizaţi în dezinfecţia saloanelor şi sălilor de operaţie ale spitalelor din subordine. Astfel, în cadrul proiectului, toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi - Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal Tecuci  - vor beneficia de astfel de echipamente.

’’Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile şi alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul şi bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon şi este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezenţa persoanelor în raza de acţiune, pentru a evita orice expunere greşită. Roboţii cu ultraviolete vor fi folosiţi pentru dezinfecţia zonelor vitale ale spitalului. Un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puţin de 10 minute, faţă de 4-5 ore cu vechile dispozitive.’’, a spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Galati,
proiect european,
roboti,
spitale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.