CONFRUNTĂRI militare în sud-estul Ucrainei, în apropierea frontierei cu Rusia

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 august 2014 214 afişări

Confruntări militare au loc, marţi, în zona Novoazovsk, la sud de Doneţk, în apropierea frontierei cu Rusia, unde autorităţile ucrainene susţin că au oprit un convoi rus de blindate.

Fum este vizibil în zona Novoazovsk, un oraş de coastă situat pe litoralul Mării Azov, la 12 kilometri de frontiera Rusiei.

"Atacurile mercenarilor ruşi la Novoazovsk continuă în acest moment. Un spital este în flăcări", a declarat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Kievul susţine că armata ucraineană a oprit un convoi rus de zece tancuri şi două transportoare blindate, după ce vehiculele ar fi intrat în Ucraina venind din Rusia. Moscova a respins acuzaţiile.

"Rusia încearcă să creeze un nou front în zona regiunii Doneţk. (...) În acest moment, militarii ucraineni consolidează liniile de apărare în jurul oraşului Novoazovsk", a dat asigurări Lisenko.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
confruntari
/actualitate/confruntari-militare-in-sud-estul-ucrainei-in-apropierea-frontierei-cu-rusia-13147467
13147467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.