Ponta, la inaugurarea unei nave construite la Mangalia: Să facem o tradiţie din construcţia navelor

Autor: Mona Hera, Cosmin Vaideanu Postat la 26 august 2014 50 afişări

Şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) a inaugurat, marţi, cea mai mare navă specializată în transportul autovehiculelor construită în Europa, pe care o va livra în luna septembrie unei companii norvegiene, ceremonia având loc în prezenţa premierului Victor Ponta.

Victor Ponta a vizitat, marţi, şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, unde a fost inaugurată cea mai mare navă specializată în transportul autovehiculelor rutiere construită în Europa, el susţinând că este foarte mândru că un asemenea vas este produs în România şi mulţumind companiei coreene.

”Guvernul mulţumeste oricărei companii care creează un loc de muncă în România şi care plăteşte taxe. În cazul companiei dumneavoastră trebuie să mulţumesc de 7.000 de ori pentru că aproape 7.000 de persoane au locuri de muncă aici sau în firme subcontractoare şi mulţumesc şi pentru taxele pe care le plătiţi pentru ca România să poată dezvolta sistemul de educaţie, de sănătate şi infrastructură. Este o companie esenţială pentru România şi cred că parteneriatul început cu mult timp în urmă între statul român şi dumneavoastră îşi dovedeste beneficiul. A fost o perioadă dificlă, de recesiune, în 2009, 2010 şi 2011 şi mă bucur că aţi trecut cu bine”, a declarat Ponta.

El a mai spus că este foarte mândru că navele produse la şantierul din Mangalia ajung la companii din întreaga lume.

Premierul a mai afirmat că a discutat cu reprezentanţii DMHI despre ceea ce trebuie dezvoltat în continuare şi i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului român.

”Sunt foarte mândru să văd că cea mai mare navă de acest tip produsă în Europa pleacă de la Mangalia şi trebuie să dezvoltăm o tradiţie de construcţie a navelor aici, la Mangalia. Vă asigur de sprijinul total al Guvernului României şi atunci când voi vedea o astfel de navă oriunde în lume prima întrebare va fi dacă a fost făcută în România”, a mai spus Ponta la ceremonia de inaugurare a navei construite de DMHI, la care au mai participat, pe lângă autorităţi locale, şi miniştrii Constantin Niţă şi Ioan Rus.

Nava, numită "Höegh Jeddah” şi specializată în transportul autovehiculelor rutiere, are o capacitate de 6.500 de unităţi (maşini) şi este cea mai mare din categoria ei construită în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane. Vasul, care are 12 punţi, o lungime totală de 199,90 metri şi lăţimea de 32,26 metri, va fi livrat în luna septembrie companiei Höegh Autoliners.

Nava este cea de-a doua de acest tip construită la Şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries. Prima navă specializată în transportul autovehiculelor şi construită la Mangalia a fost livrată la sfârşitul lunii aprilie, beneficarul fiind tot compania norvegiană.

Daewoo-Mangalia Heavy Industries este controlată în proporţie de 51% de compania sud-coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, iar Şantierul Naval Mangalia 2 Mai are o particiaţie de 49%.

Statul român controlează, prin Ministerul Economiei, 93,88% din acţiunile Şantierului Naval Mangalia.

Valoarea contractelor aflate în derulare la Daewoo-Mangalia Heavy Industries se ridică la 1,34 miliarde de dolari, ceea ce poziţionează societatea pe locul trei în Europa din punct de vedere al volumului de activităţi şi prima ca mărime pe segmentul construcţiei de nave comerciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NAVĂ,
PONTA,
/actualitate/ponta-la-inaugurarea-unei-nave-construite-la-mangalia-sa-facem-o-traditie-din-constructia-navelor-13145840
13145840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.