China acuză Microsoft pentru lipsă de transparenţă în prezentarea datelor

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 26 august 2014 25 afişări

O autoritate de reglementare antitrust din China a deschis o anchetă împotriva Microsoft, acuzând compania că nu a fost transparentă în ceea ce priveşte furnizarea de date în legătură cu vânzările de software din China.

Microsoft s-a arătat dispusă să coopereze cu autorităţile chineze în ancheta desfăşurată de acestea.

"După mai multe întâlniri la nivel înalt, Microsoft şi-a arătat disponibilitatea de a respecta legislaţia chineză şi de a colabora cu autorităţile care se ocupă de investigaţie", a declarat şeful Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ, Zhang Mao.

El a adăugat că ancheta este în defăşurare, iar rezultatele vor fi făcute publice în scurt timp. De asemenea, Zhang a precizat că această anchetă împotriva Microsoft face parte dintr-o o serie de nouă procese deschise în acest an de către autoritatea antitrust împotriva unor companii din sectoare ca telecomunicaţiile, asigurările, turismul sau IT.

Deschiderea investigaţiei asupra gigantului american din industria IT vine pe fondul altor procese importante intentate de autorităţile chineze unor companii din străinătate, cum ar fi producătorul de chipuri Qualcomm şi cel german de automobile Mercedes-Benz, deţinut de Daimler. Aceste investigaţii au determinat apariţia unor noi temeri în legătură cu politica protecţionistă a Chinei.

Autoritatea de reglementare antitrust a anunţat, la începutul lunii august, că suspectează Microsoft de încălcarea legii anti-monopol a Chinei de peste un an. Atunci, oficialii chinezi au acuzat probleme în legătură cu autentificarea documentelor pentru sistemul de operare Windows şi programul Microsoft Office.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MICROSOFT,
CHINA,
ANCHETĂ
/actualitate/china-acuza-microsoft-pentru-lipsa-de-transparenta-in-prezentarea-datelor-13144978
13144978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.