Competitorii Blue Air nu au cifrele reale pe România. Wizz Air a chemat presa să arate cum va dezvolta noi rute în România, la o zi după anunţul Blue Air, dar compania refuză să comenteze orice aspect legat de faptul că nu raportează cifra de afaceri reală din România

Autor: Alexandra Matei Postat la 08 septembrie 2022 102 afişări

Competitorii Blue Air nu au cifrele reale pe România. Wizz Air a chemat presa să arate cum va dezvolta noi rute în România, la o zi după anunţul Blue Air, dar compania refuză să comenteze orice aspect legat de faptul că nu raportează cifra de afaceri reală din România

Reprezentanţii companiei aeriene Wizz Air au organizat ieri o conferinţă de presă într-o mişcare de PR, la o zi după anunţul privind sistarea zborurilor operate de Blue Air, în care au vorbit despre extinderea operaţiunilor lor în România. Însă, compania a refuzat să comenteze orice aspect legat de faptul că nu raportează nicio cifră în România şi că nu poate fi sancţionată de autorităţi precum Blue Air, neavând sediul pe teritoriul ţării.

„Nu avem niciun reper cu privire la cifra de afaceri a Wizz Air sau Ryanair şi nu stabilim noi sancţiunea, atât timp cât nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României“, spunea Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un interviu anterior acordat Ziarului Financiar.  El precizează că o singură companie din cadrul Wizz Air are sediu în România, însă aceasta se ocupă de zona de handling şi de alte activităţi executate de grup, nicidecum de rezervarea sau organizarea de zboruri.

Oficialii Wizz Air nu au adus vorba, în timpul conferinţei organizate miercuri, 7 septembrie, nici despre situaţia din această vară, care a dus la sancţionarea Blue Air de către ANPC.

Blue Air a fost sancţionată pe 14 iulie de către ANPC cu 2 mil. euro pentru neîndeplinirea obligaţiilor faţă de pasageri şi pentru un număr mare de zboruri întârziate sau anulate în ultimul an.

Wizz Air şi Ryanair, companii care au avut, de asemenea, nenumărate întârzieri şi/sau anulări de zboruri şi care operează circa 60% din traficul de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă nu au primit nicio sancţiune tocmai pentru că nu au sediul în România. Wizz Air are o firmă local, WIZZ AIR HUNGARY LTD, cu o cifră de afaceri de 571.000 de lei, 692 de angajaţi, activităţi de transporturi aeriene de pasageri. Datoriile firmei sunt de aproape 1 mld. lei, potrivit celui mai recent bilanţ depus de firmă la mfinante.ro.

Compania aeriană Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei.

„Este o situaţie politică despre care nu putem comenta. Pot spune doar că nouă nu ni s-ar putea întâmpla aşa ceva. Eu sunt în domeniul aviaţiei de ani de zile şi mă aşteptam încă din 2016 să se întâmple acest lucru cu Blue Air”, afirmă Evelin Jeckel, acting network officer al Wizz Air, în timpul conferinţei de presă.

Wizz Air nu a dat nicio cifră concretă cu privire la cursele anulate de la începutul verii şi până acum, spunând doar că 5% din totalul zborurilor au fost anulate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
wizz air,
blue air,
zboruri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.