Companiile încep să investească tot mai mult în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor ca raspuns la criza de specialişti din piaţa muncii. WU Executive Academy: 66% dintre manageri beneficiază de sprijin financiar total sau parţial din partea angajatorului

Autor: Cristina Bellu Postat la 09 noiembrie 2022 30 afişări

Companiile încep să investească tot mai mult în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor ca raspuns la criza de specialişti din piaţa muncii. WU Executive Academy: 66% dintre manageri beneficiază de sprijin financiar total sau parţial din partea angajatorului

Tot mai multe companii din România încep să investească în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor, pentru a creşte gradul de retenţie al acestora, tendinţă confirmată şi de şcoala de afaceri WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU), care a adunat luna aceasta pentru cursurile de Executive MBA o serie formată din 39 de manageri şi antreprenori, cel mai mare record de participanţi de la debutul programului pe piaţa românească, în urmă cu 16 ani.

De altfel, acesta a fost şi primul an în care numărul de cereri a fost mai mare decât numărul de locuri disponibile, arată datele transmise miercuri de reprezentanţii WU Executive Academy.

Potrivit acestora, aproximativ 66% dintre participanţi sunt susţinuţi financiar de companiile pentru care lucrează. Astfel, pentru circa o treime dintre studenţi, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul îşi acoperă singuri costul de şcolarizare, dar, conform statisticilor WU Executive Academy, studenţii îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creşterilor salariale de care beneficiază.

IT-ul, sectorul financiar şi comerţul sunt industriile care trimit cei mai mulţi manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest.

Astfel, pe primul loc în topul industriilor din care provin studenţii români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26%. Pe locul al doilea este domeniul financiar şi de asigurări, cu o pondere de 13%, urmat de comerţ, cu o pondere de 10%. Pe lângă acestea, noua serie include profesionişti din FMCG, domeniul medical şi farmaceutic, industria producătoare, energie, sectorul serviciilor, transporturi, agricultură, construcţii/inginerie, educaţie şi avocatură.

„Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări şi inovaţii, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectaţi la cele mai recente tendinţe din industrie, capabili să îşi susţină companiile şi echipele în perioadele de transformare Investiţia în astfel de abilităţi şi cunoştinţe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidenţiază, de asemenea, faptul că programul nostru EMBA este în continuare opţiunea principală a managerilor seniori din România”,  afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului Executive MBA Bucharest.  

Studenţii noii promoţii a programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experienţă profesională şi 8 ani de experienţă în poziţii de leadership. De asemenea, 66% dintre studenţi sunta bărbaţi şi 34% sunt femei, aceste ponderi menţinându-se relativ constante în cadrul ultimelor promoţii.

Programul se desfăşoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, şi cuprinde 14 module. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internaţional de la WU şi alte universităţi de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA).

În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.

WU Executive MBA Bucharest este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est, având triplă acreditare internaţională (EQUIS, AMBA şi AACSB) deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din întreaga lume.

Totodată, WU Global Executive MBA, pe baza căruia a fost dezvoltat programul oferit în Bucureşti, s-a clasat în top 40ş1ţ cele mai bune programe de Executive MBA din lume pentru a treia oară consecutiv.

WU Executive Academy este parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa şi a doua cea mai bună universitate din ţările vorbitoare de limbă germană. Portofoliul educaţional al WU Executive Academy include de la programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, la certificări universitare, programe corporate, dar şi diverse seminarii, fiind unul dintre principalii furnizori de educaţie executivă din Europa Centrală şi de Est.  

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.