Companiile de pe Wall Street sunt sceptice că SUA va intra în incapacitate de plată pe 1 iunie. Când ar putea fi această dată şi indiciul care arată acest lucru

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 27 mai 2023 66 afişări

Companiile de pe Wall Street sunt sceptice că SUA va intra în incapacitate de plată pe 1 iunie. Când ar putea fi această dată şi indiciul care arată acest lucru

Trezoria SUA a anunţat joi noi licitaţii pentru titlurile de stat care urmează să înceapă săptămâna viitoare. Acesta ar putea fi un indiciu că plafonul datoriei publice americane nu va atins pe 1 iunie, titrează Reuters.

Biroul de Administrare fiscală al Trezoreriei a anunţat că va licita marţi obligaţiuni pe 3 respectiv 6 luni în valoare de 119 miliarde de dolari, vânzările începând pe 1 iunie.

Aceasta este data pe care secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a indicat-o în mod repetat ca fiind un posibil termen limită de la care guvernul nu va mai avea fonduri pentru a-şi acoperi toate obligaţiile, cu excepţia cazului în care se ajunge la un acord între Casa Albă şi republicanii din Congres pentru a ridica plafonul datoriei SUA.

În ciuda declaraţiilor că falimentul ar putea fi atins pe 1 iunie, majoritatea companiilor de pe Wall Street estimează că data la care Trezoreria va rămâne în cele din urmă fără spaţiu bugetar undeva între 6 şi 9 iunie.

În condiţiile în care situaţia devine din ce în ce mai urgentă pe zi ce trece, discuţiile dintre administraţia Biden şi republicanii din Camera Reprezentanţilor au înregistrat progrese considerabile, iar schiţa unui acord ar putea lua contur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
trezorerie,
faliment,
incapacitate de plata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.