Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 iunie 2022 35 afişări

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter: Coinbase dă afară 1.100 de angajaţi, 18% din total. BlockFi, Crypto.com şi Gemini sunt printre companiile care concediază sute de oameni.

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter

Compania Coinbase Global, care operează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare pentru criptomonede din lume, va concedia aproximativ 1.100 de angajaţi, ca parte a unui plan de reducere a costurilor anunţat săptămâna aceasta, potrivit CoinDesk, scrie Ziarul Financiar.

Coinbase, companie listată la bursa din New York, a anunţat iniţial în luna mai că va încetini ritmul angajărilor, iar ulterior a semnalat că nu va mai angaja deloc.

Planul anunţat astăzi reprezintă o reducere cu 18% a forţei de muncă, ceea ce înseamnă că vor mai rămâne sub 5.000 de angajaţi în firmă până la sfârşitul trimestrului. Coinbase estimează că va cheltui peste 40 de milioane de euro drept cheltuieli de restructurare.

„Se pare că intrăm într-o recesiune după mai bine de 10 ani de boom economic”, a transmis Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, într-un mesaj adresat angajaţilor, în care acesta discută despre o aşa-numită „crypto winter”.

CEO-ul recunoaşte că firma „a crescut prea rapid” în contextul unu val de creştere a pieţei crypto, în contextul în care avea doar 1.250 de angajaţi la începutul anului 2021.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu aproape 80% în 2022, în contextul în care scăderea preţurilor activelor digitale a afectat semnificativ volumele de tranzacţionare ale platformei.

Coinbase este doar cel mai recent exemplu dintr-o listă mai lungă de companii crypto care concediază zeci sau sute de oameni acum că piaţa este în scădere.

Spre exemplu, platforma BlockFi a anunţat că va renunţa la 20% dintre angajaţi, în timp ce platforma Crypto.com va concedia 400 de oameni. Înainte de acestea două, gemenii Winklevoss au anunţat că vor concedia 10% din forţa de muncă a companiei Gemini, în timp ce platforma de exchange Rain din Orientul Mijlociu va da afară câteva zeci de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
crypto,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.