Compania vinovată de criza imobiliară care zguduie China pare că se scufundă în haos

Postat la 28 septembrie 2023 30 afişări

Compania vinovată de criza imobiliară care zguduie China pare că se scufundă în haos

China Evergrande Group a suspendat tranzacţiile în Hong Kong, împreună cu unităţile sale de servicii imobiliare şi de vehicule electrice, la doar o zi după ce Hui Ka Yan, fondatorul gigantului imobiliar, a intrat pe mâna poliţiei chineze, scrie Bloomberg.

Nu a fost prezentat niciun motiv pentru această suspendare într-o notificare transmisă joi bursei de valori din Hong Kong.

Hui a fost luat la începutul acestei luni şi este monitorizat într-o locaţie desemnată. Nu este clar de ce Hui se află sub aşa-numita supraveghere rezidenţială, un tip de acţiune a poliţiei care nu reprezintă o reţinere sau arestare oficială şi nu înseamnă că Hui va fi acuzat de vreo infracţiune.

Măsura este cel mai recent semn că saga celui mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume a intrat într-o nouă fază care implică sistemul de justiţie penală, după ce autorităţile au reţinut la începutul acestei luni o parte din personalul unităţii sale de gestionare a averii, iar doi foşti directori au fost, de asemenea, reţinuţi.

Acest lucru se cumulează cu întrebările privind soarta Evergrande, după ce eşecurile din ultimele zile ale planului său de restructurare au zguduit pieţele financiare şi au crescut riscul unei lichidări ale companiei.

Cele trei entităţi suspendate aveau miercuri o valoare de piaţă combinată de 2,1 miliarde de dolari, în scădere de 10 mld. Dolari înainte de reluarea recentă a tranzacţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
hong kong,
intrare,
autoritati,
bursa,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.