Compania finlandeză Peikko Group Corporation deschide o fabrică în România

Autor: Andra Stroe Postat la 14 noiembrie 2018 278 afişări

Compania de origine finlandeză Peikko Group Corporation, specializată în furnizarea de structuri şi tehnologie de conectare pentru aplicaţii prefabricate turnate in situ, a achiziţionat o fabrică în apropierea Bucureştiului, unde va începe operaţiunile în primul trimestru al anului 2019.

Compania finlandeză Peikko Group Corporation  deschide o fabrică în România

Până recent, fabrica a fost în proprietatea subsidiarei SSAB. Acest proiect face parte dintr-un plan extins de investiţii, la nivel mondial, iar investiţia în prima fază (până în trimestrul 2 din 2019) se va ridica la suma de 10 milioane de euro.

Suprafaţa proprietăţii achiziţionate este de 90.000 de metri pătraţi, dintre care 30.000 de metri pătraţi sunt alocaţi facilităţilor moderne de producţie, iar restul de 60.000 de metri pătraţi vor fi folosiţi în scopuri de depozitare. Fabrica a fost construită în 2007, pentru fabricarea structurilor de oţel. Spaţiile pentru producţie sunt echipate cu o serie de macarale suspendate moderne şi dispun de o linie de vopsitorie, facilităţi folosite direct în operaţiunile Peikko. În prezent, fabrica din România a companiei Peikko este a opta la nivel mondial din punct de vedere al capacităţii de producţie.

Operaţiunile din România vor contribui la creşterea capacităţii totale de producţie a companiei şi nu vor afecta planurile de producţie ale celorlalte unităţi existente. În ultimii 10 ani, Peikko şi-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro în 2009, până la 220 milioane de euro înregistrate în 2018, iar noua unitate de producţie din România va fi dedicată să servească solicitărilor în creştere ale pieţelor din Europa de Vest si Centrală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
companie,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.