LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

De ce a refuzat un tânăr o ofertă de 500 de milioane de dolari primită pentru compania lui şi cu cât a ajuns să o vândă acum

Postat la 14 noiembrie 2018 2731 afişări

De ce a refuzat un tânăr o ofertă de 500 de milioane de dolari primită pentru compania lui şi cu cât a ajuns să o vândă acum

În urmă cu mai bine de şase ani, Ryan Smith - CEO al Qualtrics - avea în faţă o ofertă de 500 de milioane de dolari pentru achiziţia companiei. Veniturile anuale Qualtrics, la acel moment, erau de doar 50 de milioane de dolari.

 

Smith a respins oferta, pariind că viitorul companiei ar putea aduce oferte mult mai generoase.

 

La începutul acestui an, CEO-ul Qualtrics a anunţat că se pregăteşte de listarea companiei la bursă, un proces care ar fi dus la o evaluare de aproximativ 5 miliarde de dolari. Surpriza a venit însă la finalul săptămânii trecute, când reprezentanţii Qualtrics au anunţat că listarea a fost înlocuită de o vânzare a pachetului majoritar.

 

Mai exact, Ryan Smith a acceptat oferta celor de la SAP, de 8 miliarde de dolari.

 

Qualtrics creştea cu o rată de 50% pe an şi generase venituri de aproape 290 de milioane de dolari în 2017. Interesul celor de la SAP a venit, astfel, oarecum firesc; mai mult chiar, accesul la cei 413.000 de clienţi ai SAP la nivel global a fost un argument suficient de puternic pentru Ryan Smith.

 

Chiar dacă IPO-ul ar fi umplut conturile lui Smith şi i-ar fi permis să menţină controlul, decizia pe care a luat-o în 2012 pare să fi fost extrem de inspirată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
oferta,
vanzare,
refuz,
ceo,
achizitie,
sap

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.