Comisia pentru Legile justiţiei introduce criterii privind alegerea membrilor CSM

Postat la 11 decembrie 2017 37 afişări

Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat, luni, un amendament la Legea 317/2004 care prevede că membrii CSM trebuie să aibă o vechime de cel puţin 7 ani în funcţia de judecător sau procuror şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Comisia pentru Legile justiţiei introduce criterii privind alegerea membrilor CSM

„Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se aleg din rândul judecătorilor şi procurorilor numiţi de Preşedintele României, cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de cel puţin 7 ani şi care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani”, se prevede în amendamentul adoptat luni de Comisie, la propunerea Guvernului.

Textul actual al legii în vigoare prevede că „membrii Consiliului Superior al Magistraturii se aleg din rândul judecătorilor şi procurorilor numiţi de Preşedintele României”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.