Noi PROTESTE în Capitală şi în mai multe judeţe faţă de legile justiţiei. Oamenii, în stradă la Cluj, Iaşi, Bistriţa şi Galaţi - FOTO, VIDEO

Autor: Mihaela Gidei Postat la 10 decembrie 2017 69 afişări

În jur de cinci mii de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, protestatarii fiind nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei. Printre participanţii la protest sunt liderii PNL, Ludovic Orban şi Raluca Turcan, dar foşti miniştri tehnocraţi, precum Raluca Prună şi Vlad Voiculescu.

Numărul protestatarilor este în creştere, fiind grupuri care se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

La ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei sunt în jur de cinci mii de persoane. Zona este securizată de trupe ecvestre ale Jandarmeriei Române.

Protestul a fost organizat pe mai multe pagini de Facebook, mai multe organizaţii făcând apel la oameni să iasă în stradă. Principala nemulţumire a oamenilor este legată de modificarea legilor justiţiei.

"Fac un apel către toţi românii cărora le pasă de România, care au capacitatea să înţeleagă că actuala putere este nocivă pentru România, să nu fie pasivi, să se manifeste, să-şi exprime punctul de vedere, să iasă alături de noi la manfestaţii publice pentru a face să înţeleagă aceşti domni că dacă au majoritate parlamentară conjuncturală nu pot să-şi permită să facă ce vor. Ei trebuie să respecte dorinţa cetăţenilor", a declarat Ludovic Orban

"Am răspuns apelului societăţii civile de a fi alături de ei într-un moment dramatic pentru România care necesită responsabilitate şi unitate din partea oamenilor care vor binele României. Mâine se împlineşte un an de când această coaliţie de guvernare a ajuns la putere şi într-un an a distrus speranţele a milioane de români, au distrus creşterea economic. Şi au destabilizat instituţiile statului una câte una. Cred că e un mesaj extrem de important, opoziţia din Parlament, oamenii din stradă sunt dispuşi să facă front comun în acest demers de salvare a României şi a românilor de bună credinţă", a declarat Raluca Turcan, vicepreşedintele PNL.

"Suntem solidari cu mesajele cetăţenilor. Organizaţiile civice ne-au invitat la conferinţa de presă de azi. E un mesaj de unitate şi solidaritate cu organizaţiile civice. Protestul nu e al cuiva să îl iei şi să pleci acasă cu el. Protestul acesta este materializarea revoltei societăţii faţă de ceea ce înseamnă confiscarea statului şi distrugerea instituţiilor", a spus liderul USR, Dan Barna, întrebat cum comentează acuzaţiile conform cărora politicienii confiscă protestele.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Piaţa Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei, şi pe strada Paris.


UPDATE 19:11 Protest împotriva Guvernului, cu linguri şi oale, la Cluj: ”Să se audă până la Bucureşti”

Protest zgomotos la Cluj-Napoca, unde peste 1.000 de oameni cer, duminică, alegeri anticipate şi retragerea legilor justiţiei, ei bătând cu linguri în oale aduse de acasă "ca să se audă până la Bucureşti". Şi la Iaşi, Bistriţa şi Galaţi sunt proteste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18 pe Bulevardul Eroilor şi au scandat ”Jos PSD”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Justiţie nu corupţie”, ”PSD ciuma roşie”.

Ei au avut bannere cu mesaje precum ”Cluj toţi în stradă pentru justiţie”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, ”Anticipate”, ”Stop legile justiţiei”.

Cei prezenţi au început să bată cu linguri în oale pe care le-au adus de acasă "ca să se audă până la Bucureşti" iar unul dintre protestatari a citit dintr-un discurs al Regelui Mihai rostit la Radio Europa Liberă.

După aproape o oră, protestatarii au pornit în marş spre cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, Mănăştur, blocând traficul pe strada Memorandumului.

La protestul de la Cluj-Napoca participă şi senatorul USR, Mihai Goţiu, alături de deputatul Emanuel Ungureanu.

La Iaşi, sunt peste 200 de oameni la protest, unul dintre cei care participă aducând cu el fotografii pe care a scris porunci pentru PSD, aidoma celor ”10 porunci”, dar construite pe porunca a opta, ”Să nu furi”.

”Le-am adus pentru Coaliţia ALDE şi PSD, pentru a le face clar că deasupra oricărui factor politic sau civic pe care ei le-ar putea înlătura există un Dumnezeu care nu tolerează hoţia”, a spus Ştefan, care şi-a numit fotografiile ”8 întrebări pentru ALDE şi PSD, despre a 8-a poruncă a lui Dumnezeu”.

La protestul de la Iaşi participă şi deputatul USR, Cosette Chichirău.

La Bistriţa, sunt peste 100 de oameni la un protest împotriva Guvernului.

Protestatarii cântă Imnul României şi scandează ”România, trezeşte-te!”

La Galaţi, protestatarii au venit în centrul oraşului cu un steag imens al Uniunii Europene, care a fost plimbat prin mai multe ţări de organizatorii manifestaţiilor. Sunt peste 100 de oameni care cer retragerea legilor justiţiei la protesttul din Galaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROTEST,
OPOZIŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.