Comisia Europeană admite că Grecia nu-şi va putea realiza planul de privatizări

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 august 2011 22 afişări

Guvernul Greciei a reuşit să-şi convingă creditorii că ţintele fixate pentru programul de privatizare sunt mult prea ambiţioase şi au nevoie de o revizuire.

Potrivit ziarului Kathimerini, reprezentanţii "troicii" care a negociat cu Grecia - Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI - sunt convinşi că Grecia va îndeplini ţintele de colectare a veniturilor la buget până la sfârşitul anului (3,3 miliarde de euro), însă nu şi că va putea să respecte programul de privatizări care a condiţionat în vară aprobarea noului pachet de credite pentru Atena.

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, a recunoscut că Atena ar putea să fie nevoită să modifice obiectivele şi calendarul de privatizări, din cauza condiţiilor de piaţă, care s-au înrăutăţit în ultimele luni.

"Valoarea unora dintre activele prevăzute pentru privatizare s-a redus în ultimele trimestre", a spus Rehn. "În cazul unor dificultăţi în îndeplinirea ţintelor, ritmul vânzării activelor statului şi pachetele de acţiuni oferite la vânzare ar putea fi revizuite", a adăugat comisarul, răspunzând unei întrebări la Parlamentul European.

Ţintele de privatizare asumate de Grecia vizează vânzarea unor active ale statului în valoare de 10 miliarde de euro în 2012, 7 miliarde în 2013, 12 miliarde în 2014 şi 15 miliarde în 2015.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-admite-ca-grecia-nu-si-va-putea-realiza-planul-de-privatizari-8661871
8661871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.