COD PORTOCALIU DE PLOI începând de azi. HARTA zonelor afectate. Comandament pentru SITUAŢII DE UGENŢĂ, la Guvern

Postat la 30 septembrie 2013 39 afişări

Capitala şi opt judeţe din ţară se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM. Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-au reunit la Palatul Victoria, la ora 10.00, având în vedere avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

COD PORTOCALIU DE PLOI începând de azi. HARTA zonelor afectate. Comandament pentru SITUAŢII DE UGENŢĂ, la Guvern

 ANM: În judeţele cu cod portocaliu va ploua cu 5-6 l/mp la fiecare oră, cumulat se va depăşi 80 l/mp

Cantităţile de precipitaţii vor cumula 60-70 l/mp în judeţele avertizate cu cod galben, iar în cele avertizate şi cu cod portocaliu vor depăşi cumulat 80 l/ mp, intensitatea precipitaţiilor urmând să fie de 5-6 l/ mp/oră noaptea şi în după amiaza zilei de marţi, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu.

"Judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, inclusiv Bucureştiul, cantităţile de precipitaţii precizate în avertizarea cod portocaliu vor fi mai importante în această noapte. Dacă în judeţele cu cod galben, intensitatea sau rata precipitaţiilor este undeva 1-2 l/ mp, în această noapte pentru judeţele cod portocaliu menţionate ne aşteptăm la 5-6 litri/ mp intensitatea pe oră, cumulat până mâine dimineaţă pe total codul portocaliu se va duce undeva la 60-80 l/ mp. Mâine după amiază, această intensitate mai mare se va deplasa pe judeţele Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa", a spus, luni, Sandu la comandamentul de urgenţă convocat la Guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-portocaliu-de-ploi-incepand-de-azi-harta-zonelor-afectate-comandament-pentru-situatii-de-ugenta-la-guvern-11422627
11422627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.