Clubul Român de Presă, de 3 mai: Presa are nevoie de obiective comune de relansare

Autor: Departamentul Life Postat la 03 mai 2015 27 afişări

Presa are nevoie de obiective comune de relansare şi de rezolvare a crizei de identitate prin redescoperirea şi susţinerea fără rezerve a jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă, se spune într-o declaraţie a CRP, transmisă duminică MEDIAFAX, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei.

"Mass-media din România sunt confruntate şi în acest an cu agravarea problemelor interne şi cu efectele existenţei într-un mediu economic ostil, contextul arătând că nu sunt premise ale unei redresări în 2015. În aceste condiţii, este necesară o conjugare a eforturilor în direcţia unor obiective comune şi a unei strategii unitare de relansare a industriei mass-media. Identificarea obiectivelor şi conturarea strategiei de relansare trebuie să fie rezultatul inspiraţiei şi solidarităţii în interiorul profesiei", se spune în declaraţia Clubului Român de Presă (CRP).

CRP susţine că "solidaritatea şi obiectivele comune de redresare pot face presa un partener puternic şi valabil într-un dialog cu autorităţile, care să ducă la rezultate reciproc avantajoase", întrucât "mass-media solide şi profesioniste sunt de domeniul interesului general".

"Dincolo de problemele economice, liderii editoriali trebuie să reflecteze la soluţii pentru rezolvarea crizei de identitate pe care o traversează majoritatea redacţiilor. Una dintre aceste soluţii este redescoperirea şi susţinerea fără rezerve a jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă", se mai spune în comunicatul acestei asociaţii profesionale.

Clubul Român de Presă reafirmă că "nu există libertate reală a presei fără valoare editorială, susţinută prin putere financiară proprie".

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi mondială a libertăţii presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO, care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CRP,
3 MAI,
PRESĂ
/actualitate/clubul-roman-de-presa-de-3-mai-presa-are-nevoie-de-obiective-comune-de-relansare-14198676
14198676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.