Clotilde Armand: PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 iulie 2021 188 afişări

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, susţine că PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii având interese imobiliare.

Clotilde Armand: PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii

Primarul Clotilde Armand susţine că Baza Sportivă Cireşarii, aflată într-o fază avansată de degradare, nu poate fi folosită deşi copiii şi tinerii au puţine locuri unde să facă sport şi mişcare în aer liber. Potrivit edilului, mai mulţi primari au încercat să treacă în administrarea Primăriei Sectorului 1 complexul deţinut de Ministerul Educaţiei.

„Toţi s-au izbit de ceva. Se numeşte PSD. Da, toţi cei care au refuzat să predea această bază au fost miniştri PSD. Nume grele precum: Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Mihnea Costoiu şi chiar Liviu Dragnea (există un act de la Ministerul Dezvoltării din epoca Dragnea care spune că nu se poate preda această bază către primărie)”, a anunţat Armand, pe Facebook.

Clotilde Armand mai susţine că anul trecut s-a înţeles cu reprezentanţii ministerului în ceea ce priveşte preluarea bazei. În ciuda solicitărilor şi a demersurilor făcute de Primărie, a apărut „un binevoitor care vrea să sponsorizeze Baza Sportivă Cireşarii”, arată primarul în mesajul postat pe Facebook.

„Am fost curioasă să aflu cine este. Şi ce să vezi? Respectivul are legături cu afacerea Tel Drum şi ferma Periş, cel care ducea datoriile PSD în Cipru. Iată faptele: Societatea Eadoris Romania a fost reprezentată astăzi în Consiliul de Administraţie al bazei „Cireşarii” de Laurenţiu Claudiu Barbu. Îl ştiţi din presă, după ce a fost audiat de procurori în legătură cu relaţiile de afaceri pe care le-a avut cu Tel Drum.

Acesta a fost subiectul unor dezvăluiri jurnalistice privind dispariţia a 21.500 de porci din rezerva de stat şi falimentul Romsuintest Periş, de care au profitat firmele din anturajul lui Liviu Dragnea. În 2010, după ce Liviu Dragnea a fost numit secretar general al PSD, Laurenţiu Claudiu Barbu a ajutat PSD să scape de o datorie de patru milioane de lei pe care a mutat-o în Cipru şi la o firmă din Dâmboviţa. Acest domn a vrut să sponsorizeze fără niciun fundament Baza Sportivă Cireşarii”, a explicat primarul Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 a dezvăluit faptul că l-a sunat pe ministrul Educaţiei şi acesta a acceptat să blocheze deciziile Consiliului de Administraţie de la Baza Cireşarii.

„Imediat ce am aflat aceste informaţii l-am sunat pe ministrul Educaţiei să-l avertizez despre situaţie. Am primit promisiunea acestuia că nu validează nici o decizie luată astăzi de CA Cireşarii privind propunerea de sponsorizare făcută de această firmă şi este de acord cu mine. De asemenea, am stabilit împreună o întâlnire săptămâna viitoare să lămurim pentru totdeauna cum poate prelua Primăria Sectorului 1 şi redeschide cât mai repede Baza Sportivă Cireşarii”, a precizat Clotilde Armand.

Primarul promite că va redeschide acest parc şi va pune capăt intereselor imobiliare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
sectorul 1,
baza cireşarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.