LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Claudiu Năsui critică OUG pe energie: Ne putem lua adio de la gazele din Marea Neagră

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 martie 2022 42 afişări

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, critică Ordonanţa de Urgenţă pe energie anunţată de Guvern. Ne putem lua adio de la gazele din Marea Neagră, susţine Năsui, la RFI.

Claudiu Năsui critică OUG pe energie: Ne putem lua adio de la gazele din Marea Neagră

Reprezentantul USR consideră că OUG pe energie va avea un efect distructiv în economie, inclusiv prin renunţarea la exploatarea gazelor din Marea Neagră.

„Nu-mi dau seama cât este prostie şi cât este rea intenţie. Sunt nişte non-soluţii şi sunt soluţii care vor duce chiar la înrăutăţirea problemei, de fapt. Această Ordonanţă va avea un efect distructiv în economie. Partea aceasta de plafonare la producător, atenţie, nu la consumator, a producţiei de gaze pur şi simplu înseamnă că ne luăm adio de la investiţiile în exploatarea gazelor din Marea Neagră. Adică dacă aveam vreo speranţă că cei de la Black Sea Oil&Gas o să înceapă să scoată metri cubi de gaze anul acesta, practic, cu preţul acesta plafonat care s-ar pune prin această Ordonanţă putem să ne luăm adio de la gazul acela, cu toate consecinţele dezastruoase pe care lucrul acesta le are”, a explicat Claudiu Năsui.

Fostul ministru mai spune că ordonanţa va descuraja investiţiile în întreaga economie şi că România nu va reuşi să obţină independenţa energetică.

„Cu Ordonanţa aceasta nu vom ajunge niciodată independenţi energetic. Ordonanţa aceasta ne menţine dependenţa faţă de importuri, faţă de gazul rusesc (...). Dacă trece această Ordonanţă în forma actuală, putem să ne luăm adio de la independenţa energetică”, a precizat Năsui.

Fostul ministru al Economiei crede că soluţia la criza facturilor la energie este eliminarea taxelor din preţ, reducerea TVA şi acordarea de vouchere de consum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
claudiu năsui,
energie,
ordonanţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.