Circa 40 de urşi, identificaţi în jurul staţiunii Băile Tuşnad; jandarmi patrulează prin tot oraşul

Postat la 06 august 2018 461 afişări

În jurul oraşului Băile Tuşnad au fost identificaţi 40 de urşi, iar dintre aceştia 15 exemplare trăiesc în staţiune sau aproape de ea. Autorităţile locale solicită intervenţie în cazul a 12 urşi, iar până la luarea unei decizii jandarmii patrulează în permanenţă pentru a-i alunga în pădure.

Circa 40 de urşi, identificaţi în jurul staţiunii Băile Tuşnad; jandarmi patrulează prin tot oraşul

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că relocarea urşilor din jurul staţiunii Băile Tuşnad, care au venit în mai multe rânduri în oraş şi au atacat oameni, nu reprezintă „soluţia optimă”, pentru că „într-un habitat străin ursul va fi şi mai agresiv”. Acesta precizează că îndatoririle instituţiilor nu sunt bine definite, fiind vorba de un „vid legislativ”, care „permite ca nimeni să nu-şi asume responsabilitatea în ceea ce priveşte luarea unei decizii”.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Consiliul Judeţean Harghita luni s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce, duminică dimineaţa, doi tineri au fost atacaţi de urs, unul fiind în stare gravă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.