Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Avem o premieră în România, de astăzi toţi agenţii economici cu domiciliul fiscal în Sectorul 6 vor veni la autorizare o dată la patru ani, nu în fiecare an

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 aprilie 2022 178 afişări

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Avem o premieră în România, de astăzi toţi agenţii economici cu domiciliul fiscal în Sectorul 6 vor veni la autorizare o dată la patru ani, nu în fiecare an

Agenţii economici cu domiciliul fiscal în Sectorul 6 al Capitalei nu vor mai fi nevoiţi să depună anual un dosar stufos pentru autorizare la administraţia locală, ci vor veni doar o dată la patru ani, a explicat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, prezent în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Avem o premieră în România. De astăzi, consiliul local va vota un nou regulament în care toţi agenţii economici din Sectorul 6 vor veni la autorizare o dată la patru ani – şi cu ocazia asta poate aud mesajul meu şi vin să îşi facă domiciliul fiscal în Sectorul 6. Nu vor mai avea toată acea povară administrativă care presupunea 20-25 de hârtii, certificare, autorizaţii, pe care trebuia să le depună. Acum le depun odată la patru ani şi le depun online”.

Regulament este finalizat şi este supus astăzi la vot în consiliul local. Anual, agenţii economici cu domiciliul fiscal în Sectorul 6 vor fi nevoiţi doar să plătească o taxă, dacă este cazul, şi să completeze o cerere, respectiv o declaraţie pe propria răspundere cum că nu au intervenit modificări.

„Dacă apar modificări, ei trebuie să vină şi să ne spună în termen de 30 de zile că s-a schimbat ceva, un acţionar, administratorul, etc. Dar nu mai vin în fiecare an cu o cârcă de acte să stea şi să umble şi să ne încărcăm şi noi din punct de vedere administrativ. (...) Adică scoatem din povara administrativă şi controlul ex-ante şi venim cu contrlul ex-post, astfel încât să vedem că lucrurile sunt aşa cum au fost declarate”.

Edilul spune că reducerea acestei birocraţii care viza fiecare agent economic cu domiciliul fiscal s-a numărat printre planurile anunţate în campanie. Ciucu a stat cu funcţionarii din primărie şi „cu pixul în mână” şi a luat pe rând fiecare document din această serie de peste 20 de hârtii care trebuia depusă anual de agenţii economici, pentru a vedea ce valabilitate au acestea şi cât de necesară este depunerea lor în fiecare an.

„Orice primar din ţară poate lua proiectul şi să îl aplice ca atare petnru că funcţionăm pe aceeaşi legislaţie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
agenti,
domiciliu,
autorizare,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.