Ciorbea, plecat fără delegare în concediu. Se cere declanşarea procedurii de revocare

Postat la 18 octombrie 2018 118 afişări

Senatorul PNL Iulia Scântei a declarat joi că va cere conducerii partidului din care face parte, să declanşeze procedura parlamentară de revocare din funcţia de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea, după ce acesta a plecat în concediu fără să îşi delege atribuţiile, cum prevede legea.

Ciorbea, plecat fără delegare în concediu. Se cere declanşarea procedurii de revocare

„În calitate de Senator PNL şi membru al Comisiei Juridice a Senatului, voi solicita conducerii PNL în cadrul primei şedinţe a Biroului Executiv, sesizarea Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea ca urmare a încălcării de către acesta, cu rea-credinţă, a atribuţiilor prevăzute în Legea de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului (Legea nr. 35/1997) şi a jurământului de învestire în demnitatea publică de Avocat al Poporului”, a scris senatorul PNL Iulia Scântei, pe Facebook.

Aceasta susţine că, potrivit legii, Victor Ciorbea trebuia să îşi delege atribuţiile avute la conducerea Avocatului Poporului, în momentul în care a plecat în concediu.

„Conform Legii 35/1997, Adjuncţii Avocatului Poporului îndeplinesc, în ordinea stabilită de Avocatul Poporului, atribuţiile acestuia în caz de imposibilitate temporară a exercitării funcţiei, respectiv în concediul de odihnă al domnului V. Ciorbea. Avea Victor Ciorbea obligaţia legală să delege această atribuţie? Da! Potrivit art. 15 din aceeaşi lege, Avocatul Poporului îndeplineşte atribuţiile expres prevăzute în sarcina sa. Legea nu prevede suspendarea exercitării vreuneia dintre atribuţiile sale pe durata concediului de odihnă. Cum ar fi ca toate instituţiile statului să înceteze să funcţioneze când le pleacă în concedii şefii cu leafa proaspăt crescută?”, a adăugat Scântei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciorbea,
concediu,
delegare,
plecare,
declansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.