CBRE, consultant în tranzacţia de închiriere a celui mai mare spaţiu de birouri din România

Autor: Andra Stroe Postat la 18 octombrie 2018 75 afişări

CBRE, liderul mondial şi naţional pe piaţa de consultanţă imobiliară, a intermediat tranzacţia de închiriere a 4.100 mp de spaţii de birouri destinate celui mai mare centru Spaces din România. Acesta va fi deschis la jumătatea lui 2019 în complexul de birouri EXPO Business Park, situat în zona Expoziţiei, în nordul capitalei.

CBRE, consultant în tranzacţia de închiriere a celui mai mare spaţiu de birouri din România

Spaces este un brand de spaţii de coworking, care oferă un mediu de lucru flexibil, menit să sporească productivitatea şi creativitatea, dedicat companiilor cu istoric şi start-up-urilor. Brandul este deţinut de International Workspace Group (IWG), corporaţie multinaţională în al cărei portofoliu se mai află mărcile Regus, Basepoint, No.18, Signature şi Open Office. IWG a intrat pe piaţa locală în anul 1999 cu marca Regus. CBRE are un parteneriat solid cu IWG, închirierea spaţiilor de birouri din EXPO Business Park fiind a unsprezecea colaborare concretizată cu deschiderea unui nou centru dintre cei doi lideri de industrie.

“Conform estimărilor CBRE, în următoarea perioadă orice proiect de birouri de succes va trebui să ofere un grad ridicat de adaptabilitate la nevolile clienţilor, prin spaţii de coworking şi birouri flexibile pentru a putea atrage chiriaşi pe termen lung. Alinierea României la acest trend global este un semn al maturizării pieţei locale. Faptul că un jucător de anvergura IWG a decis să se extindă în ţara noastră, prin brandurile Spaces şi Regus, este încă o dovadă că economia românească este suficient de puternică pentru a trezi interesul marilor companii internaţionale.”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director al CBRE Romania.

Procesul de identificare a celui mai bun amplasament pentru centrul Spaces a durat 12 luni. Contractul de închiriere a fost semnat pe o durată peste media pieţei, de cinci ani. Aceasta este încă o dovadă a încrederii pe care Spaces o are în potenţialul zonei Piaţa Presei Libere - Expoziţiei de a deveni unul dintre polurile importante de birouri din capitală. Deschiderea noii magistrale de metrou M6, care va lega Bucureştiul de Aeroportul Internaţional Henri Coandă, va contribui la fluidizarea traficului de suprafaţă. Datorită acestui factor, numeroşi dezvoltatori de complexe de birouri şi ansambluri rezidenţiale au planuri pentru proiecte în această parte a oraşului. IWG, prin brandul Spaces, nu este singura mare companie care a sesizat potenţialul zonei de a deveni următorul mare hub de afaceri din nordul capitalei. ING Bank a decis să îşi consolideze operaţiunile pe plan local şi îşi va extinde sediul central în Clădirea 3 a EXPO Business Park, pe care o va ocupa integral. CBRE a fost consultant de închiriere şi în această tranzacţie, consiliind ING Bank.

EXPO Business Park este primul proiect care va fi livrat în zona Expoziţiei în ultimii şapte ani şi va avea o suprafaţă închiriabilă netă de aproximativ 40.000 mp. Proiectul va cuprinde trei clădiri şi va fi situat la circa 450 de metri de staţia de metrou 1 Mai, la aproximativ 600 de metri de centrul expoziţional Romexpo şi la 1,5 kilometri de Piaţa Presei Libere. Ansamblul va fi livrat într-un singură fază, la jumătatea lui 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
capitala,
complex

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.