Cioloş:Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 noiembrie 2021 106 afişări

Preşedintele USR Dacian Cioloş spune că suspendarea preşedintelui are sens doar dacă acesta a încălcat Constituţia sau „rupe contractul simbolic cu poporul”: „Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit”.

Cioloş:Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit

Preşedintele USR Dacian Cioloş spune că România este în momentul acesta într-o gravă criză politică în care ambele partide, PNL şi PSD, au dat dovadă de o gravă lipsă de răspundere, încercând să obţină avantaje electorale cu trei ani înainte de alegerile parlamentare. Potrivit acestuia, la aceste partide se adaugă AUR, care încearcă să facă din suspendarea preşedintelui un subiect care să agite societatea şi mai mult.

„Din nefericire, România este ţara lucrului pe jumătate făcut. Sistemul politic este blocat în partide iresponsabile, fără posibilitatea de a declanşa alegeri anticipate care sunt la dispoziţia preşedintelui, el însuşi pasibil de suspendare populistă. Sistemul nostru politic stă în echilibru prin blocaj, nu prin responsabilitate politică şi instrumente funcţionale. Soluţia de a şterge tot şi de a o lua de la capăt este utopică. Singura soluţie corectă este responsabilitatea politică prin care partidele îşi asumă rolul lor politic şi constituţional, inclusiv penalizarea publică pentru momentele în care greşesc”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Acesta acuză PNL că nu doreşte reforme şi PSD că promovează politici retrograde.

„Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări şi la un guvern interimar la nesfârşit. USR nu poate decât să îşi asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, şmecheria tradiţională şi jumătăţile de măsură trebuie eliminate din politica românească”, a mai scris Cioloş pe reţeaua de socializare.

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că luni au început procedurile pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. El spune că documentul a fost semnat şi de parlamentari ai PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacian cioloş,
suspendare,
preşedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.