Cioloş: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din OUG 13

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 martie 2023 84 afişări

„Ciolacu şi Ciucă rebuie să retragă imediat amendamentul prin care majoritatea parlamentară introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13”, declară fostul premier Dacian Cioloş.

Cioloş: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din OUG 13

„Ori PSD şi PNL nu au înţeles nimic din ce i s-a întâmplat lui Dragnea, ori pur şi simplu frica de puşcărie e atât de mare încât nu-i interesează că sfidează cetăţenii fără ruşine în fiecare sesiune parlamentară cu legi de protejare a furtului. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, în calitate de lideri ai coaliţiei de guvernare, trebuie să retragă imediat amendamentul prin care majoritatea parlamentară introduce un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13”, declară europarlamentarul Dacian Cioloş.

Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Comisia juridică, „fapta funcţionarului public care, cu ştiinţă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege, o ordonanţă a guvernului, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
prag,
abuz în serviciu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.