Ciolacu: Indemnizaţiile parlamentarilor se elimină. Cîţu poate da OUG mâine pentru celelalte

Autor: Laura Buciu Postat la 17 februarie 2021 78 afişări

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că dacă se va cota proiectul de modificare a regulamentului celor două Camere ale Parlamentului, aleşii rămân fără indemnizaţia specială. Pentru restul indemnizaţiilor „Cîţu poate da OUG mâine şi să le elimine”, spune liderul PSD.

Ciolacu: Indemnizaţiile parlamentarilor se elimină. Cîţu poate da OUG mâine pentru celelalte

Marcel Ciolacu a declarat la Antena 3, că deşi PSD a introdus pensiile speciale ale parlamentarilor pe vremea Guvernului Victor Ponta, acestea vor fi eliminate printr-un proiect tot al social-democraţilor.

„În acel moment nu aveam un buget de austeritate. (...) Venise PSD şi începuse să dea înapoi tot ce s-a tăiat. Acum, după ce a venit această OUG în care pensiile nici măcar nu au fost indexate şi s-au plafonat şi toate salariile s-au îngheţat, este o decizie politică şi mie mi se pare corectă ca primii care renunţă la astfel de indemnizaţii speciale să fie parlamentarii PSD. Încă o dată am dovedit că proiectul nostru a fost cel mai viabil pentru a intra cu el în plen”, a spus Ciolacu.

Întrebat de ce restul pensiilor speciale, altele decât ale parlamentarilor, rămân, Ciolacu a spus că Guvernul poate modifica acele venituri.

„Din acest moment nu există nicio scuză. Prin OUG, Guvernul poate modifica aceste venituri. Noi am venit cu un proiect de lege, cel cu impozitarea. S-a dovedit a fi neconstituţional. Guvernul are această posibilitate (de eliminare – n.r.), singurele pe care nu le puteau modifica erau cele ale parlamentarilor, pentru care trebuia lege distinctă prin Parlament, de modificare a statutului. Mâine domnul Cîţu poate să dea OUG şi să modifice aceste venituri speciale. Chiar am văzut o declaraţie politică a domnului Kelemen Hunor care e de bun simţ: Nimeni nu poate depăşi veniturile preşedintelui României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, social democraţii vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind „o decizie politică corectă ţinând cont că s-a venit cu un buget de austeritate. Ce va fi pe viitor este altă discuţie”.

Ciolacu admite, totuşi, că a primit mesaje de la foşti colegi parlamentari care vor rămâne fără această indemnizaţie, dar spune că le-a explicat punctul de vedere şi decizia luată, iar aceştia au înţeles.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
indemnizaţie,
cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.