Cine îi anunţă pe români când sunt disponibile cursele Tarom: MAE şi MT lucrează la implementare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 septembrie 2022 33 afişări

„Sunt două ministere care lucrează la implementarea acestei decizii. Canalul de comunicare în acest moment este la MAE”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, întrebat cine îi anunţă pe românii din străinătate când sunt pregătite aeronavele Tarom să îi aducă în ţară.

Cine îi anunţă pe români când sunt disponibile cursele Tarom: MAE şi MT lucrează la implementare

„Ceea ce avem la acest moment ca indiciu este situaţia colectată de MAE, care preia prin call-center şi prin consulatre solicitările cetăţenilor români. Această listă, care e actualizată în timp real la nivelul MAE, e transmisă la Ministerul Transporturilor, care preluând aceste liste organizează zborurile care vor fi operate de Tarom. Deci pe această filieră - Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor şi Tarom, aceşti oameni, în momentul în care îşi anunţă situaţia cu care se confruntă, faptul că nu au altă soluţie, că sunt blocaţi... Fiind şi o companie lowcost, poate că nu au resursele necesare... Şi atunci au nevoie de sprijin. Ei sunt contactaţi la datele pe care le oferă şi sunt anunţaţi în legătură cu aceste zboruri. MAE are datele de contact, pe care le transmite Ministerul Transporturilor”, spune Dan Cărbunaru, întrebat cine îi anunţă pe românii din străinătate când sunt pregătite aeronavele Tarom să-i aducă în ţară.

La insistenţele jurnaliştilor, Cărbunaru a spus: „Sunt două ministere care lucrează la implementarea acestei decizii. Canalul de comunicare în acest moment este la MAE”.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineaţa, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduşi acasă din ţările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situaţie.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunţă că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Compania spune că situaţia a venit la scurt timp după declaraţiile şefului ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cărbunaru,
blue air,
tarom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.