Cine este omul care a fost declarat cel mai bun profesor din lume şi cum a ajuns acesta să câştige premiul de 1 milion de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 26 martie 2019 202 afişări

Un profesor care şi-a donat de-a lungul anilor cea mai mare parte din câştiguri a fost recompensat cu titlul de cel mai bun profesor din lume.

Cine este omul care a fost declarat cel mai bun profesor din lume şi cum a ajuns acesta să câştige premiul de 1 milion de dolari

Pe lângă diploma de profesor global pentru 2019, primită în cadrul galei din Dubai organizată de starul de Hollywood Hugh Jackman, el a câştigat şi 1 milion de dolari.  

Tabichi, profesorul de matematică şi fizică în vârstă de 39 de ani, care lucrează la o şcoală dintr-un sat din Kenya, îşi donează 80% din venituri săracilor.    

Circa 95% dintre copiii din şcoala unde predă Tabichi provin din familii sărace, o tremie sunt copii sau vin din familii monoparentale şi de multe ori nu au ce mânca acasa, iar abuzul de droguri, sarcinile în rândul adolescentelor, abandonul şcolar, mariajul la vârste fragede şi suicidul sunt probleme comune. Mulţi sunt nevoiţi să meargă pe jos chiar şi câte şapte kilometri pentru a ajunge la şcoală, lucru imposibil în sezonul ploios.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesor,
premiu,
donatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.