Cîmpeanu: Există şanse să se renunţe la mască în timpul orelor de sport şi în România

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 februarie 2021 64 afişări

Există şanse să se renunţe la mască în timpul orelor de sport şi în România. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că urmează discuţii pe această temă, iar masca ar putea fi purtată exclusiv din vestiar până la locul orei de educaţie fizică.

Cîmpeanu: Există şanse să se renunţe la mască în timpul orelor de sport şi în România

În condiţiile în care profesorii de sport se plâng că nu pot face orele de sport cu copii în timp ce poartă masca pe faţă, ministrul Educaţiei a declarat, miercuri, că a cerut deja o situaţie cu privire la practicile europene.

„Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia nu solicită, Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franţa are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare, Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se fac activităţile fizice şi mai apoi după orele de sport. Am găsit un singur exemplu în Europa pentru o regiune din Italia - Veneto - în care se solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, şi acolo decizia este în curs de actualizare. Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii va fi completat, după discuţiile cu specialiştii.

Ministerul Educaţiei va susţine regula din Luxemburg, unde portul măştii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează orele de educaţie fizică, dar nu şi în timpul orelor.

„Cei din medicina sportivă sunt cei mai măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă de modificare a ordinului comun”, a adăugat Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
mască,
educaţie fizică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.