Cifrele dezastrului: Operatorul low-cost Ryanair a raportat pierderi de 185 milioane de euro pentru primul trimestru din anul fiscal 2021

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 iulie 2020 49 afişări

Cifrele dezastrului: Operatorul low-cost Ryanair a raportat pierderi de 185 milioane de euro pentru primul trimestru din anul fiscal 2021

Compania aeriană Ryanair a raportat pierderi nete de 185 milioane euro pentru primul trimestru din anul fiscal 2021, ceea ce oferă o perspectivă asupra impactului resimţit de industrie în primele luni ale crizei sanitare, conform CNBC.

Analiştii intervievaţi de Refinitiv estimau o pierdere netă de 205 milioane euro pentru trimestrul care s-a încheiat la 30 iunie.

Operatorul low-cost a anunţat luni că se aşteaptă la „un an cu multe provocări”.

„Este imposibil să estimăm cât va persista pandemia de Covid-19. Un al doilea val de Covid-19 în Europa la finalul toamnei (când începe sezonul îmbolnăvirilor de gripă) reprezintă cea mai mare temere a noastră în acest moment”, a transmis Ryanair într-o declaraţie.

Sectorul a primit o lovitură dură în pandemie, în contextul în care flota Ryanair a stat la sol aproape patru luni din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pentru a opri răspândirea virusului.

De atunci, economiile din Europa au început să se redeschidă, iar avioanele au început din nou să plece de la sol. Cu toate acestea, activitatea este limitată de distanţarea socială şi de politicile de carantină ale fiecărei ţări în parte.

Compania irlandeză a transmis că se aşteaptă ca traficul să menţină o scădere de 60% pentru 2020-2021, însă nu a putut face estimări mai concise din cauza incertitudinii generate de situaţia actuală.

În timpul acestui prim trimestru, Ryanair şi-a redus costurile cu 85% prin mutări care au inclus tăieri de salarii.

Principala temere a operatorului, care nu are legătură cu criza Covid-19, rămâne în continuare posibilitatea ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să nu încheie un acord comercial Brexit până la finalul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operator,
cost,
pierderi,
raportare,
cifre,
dezastru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.