Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 28 iulie 2017 107 afişări

Cifra de afaceri a Grupului Renault atinge 29.537 milioane de euro, în creştere cu 17,3 %. Excluzând impactul consolidării AvtoVaz, cifra de afaceri a Grupului Renault progresează cu 12,2% la 28.246 milioane de euro (+11,3 % calculată la un curs de schimb constant).

Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru
Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru

Cifra de afaceri aferentă activităţii Auto excluzând AvtoVaz atinge 26 995 milioane de euro, în creştere cu 12,1% datorită măririi volumelor de vânzări (+4,4 puncte). Dezvoltarea vânzărilor către parteneri contribuie cu 2,5 puncte şi reflectă dinamismul activităţii noastre CKD în Iran şi China, precum şi vânzările de vehicule asamblate în Europa (în special odată cu demarajul producţiei de Nissan Micra). Efectul pozitiv preţurilor (+2,3 puncte) a fost posibil datorită reînnoirii gamei. Cursul de schimb a contribuit şi el cu 0,8 puncte. Marja operaţională a Grupului Renault a crescut la 1.820 milioane de euro şi reprezintă 6,2% din cifra de afaceri, potrivit unui comunicat de presă.

Marja operaţională aferentă activităţii Auto excluzând AvtoVaz creşte cu 171 milioane de euro (+15,3%), ajungând la 1 292 milioane de euro şi reprezintă 4,8% din cifra de afaceri, faţă de 4,7% în primul semestru din 2016. Performanţa se explică prin dezvoltarea puternică a activităţii (impact pozitiv de 346 milioane de euro) şi scăderea costurilor industriale (impact pozitiv de 204 milioane de euro). Raportul mix/preţ/nivel de echipare mai ridicat nu mai beneficiază, precum în 2016, de creşterea preţurilor în ţările emergente pentru a compensa deprecierea unor monede şi devine negativ, de -180 milioane de euro. Preţul materiilor prime a avut un impact negativ, de -132 milioane de euro. Rata cursurilor de schimb a avut un impact negativ, de       -99 milioane de euro, în special din cauza deprecierii lirei sterline.

Marja operaţională AvtoVaz este de 3 milioane de euro, adică de 0,2% din cifra de afaceri. Reamintim că rezultatul AvtoVaz nu a fost consolidat în conturile grupului Renault în 2016.

Contribuţia aferentă activităţii Finanţarea vânzărilor la marja operaţională a Grupului a atins 525 milioane de euro, faţă de 420 milioane de euro în primul semestru din 2016. Această creştere se explică printr-o importantă evoluţie a marjei financiare brute, generată la rându-i de multiplicarea dosarelor de finanţare. Costul riscului se stabilizează la un nivel record de 0,29 % pentru dosarele productive (faţă de 0,30% în primul semestru din 2016).

Alte produse şi cheltuieli de exploatare s-au îmbunătăţit în acest semestru (-31 milioane de euro, faţă de -65 milioane de euro în primul semestru din 2016), mai ales datorită plus valorii cesiunilor imobiliare.

Rezultatul de exploatare al Grupului este de 1 789 milioane de euro, faţă de 1 476 milioane de euro în primul semestru din 2016 (+21,2%). Îmbunătăţirea este generată de creşterea marjei operaţionale şi reducerea altor cheltuieli de exploatare.

Rezultatul financiar este negativ, de -211 milioane de euro, faţă de - 67 milioane de euro în primul semestru din 2016. Degradarea a fost cauzată de prima consolidare a rezultatului financiar a AvtoVaz, de – 64 milioane de euro, precum şi de evoluţia negativă a altor elemente financiare (ajustări ale valori acţiunii şi variaţia ratei de schimb).  

Rezultatul net este de 2.416 milioane de euro (+54,2%), iar rezultatul net, partea Grupului, de 2.379 milioane de euro (8,77 euro per acţiune, faţă de 5,51 euro per acţiune în primul semestru din 2016).

În 2017, se estimează că piaţa mondială va creşte cu 1,5% - 2,5%. Perspectivele de evoluţie ale pieţei europene pentru această perioadă sunt de 2%. Se apreciază că şi piaţa franceza va progresa cu 2%.

În afara Europei, piaţa rusă ar putea cunoaşte o creştere de peste 5% (previziunea precedentă era de maxim 5%), iar piaţa braziliană de 5% (faţă de ipoteza unei pieţe care păstrează un nivel stabil, vehiculată anterior). Perspectivele pentru China (+5%) şi India (+8%) sunt că-şi vor urma dinamica de creştere, notează acelaşi comunicat.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi

Aduc sudori din Vietnam sau bucătari din Nepal, oferă program flexibil angajaţilor, publică salariile oferite în anunţurile de angajare, investesc în şcoli profesionale şi speră să îşi fidelizeze angajaţii astfel încât fenomenul migraţiei externe a meseriaşilor să se diminueze.

vezi continuarea
ZF.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a cumpărat PRODUSUL trebuie să îl ducă înapoi şi să NU ÎL CONSUME. Acesta conţine DIOXID DE SULF, nedecarat pe etichetă
ProMotor.ro
A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI! A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI!
CEL MAI CĂUTAT LOC DE MUNCĂ din România. Se obţine uşor, iar SALARIILE DEPĂŞESC 1000 DE EURO!
Dacă trece această lege, toţi şoferii vor plăti amenzile imediat ce le primesc!
Descopera.ro
Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător
Este cel mai mare FURT din istorie? Un AISBERG a fost furat cu totul, însă asta nu este cel mai ŞOCANT
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO
Go4it.ro
Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO
GALAXY S10 a fost LANSAT! Iată cât costă cel mai PERFORMANT telefon de la SAMSUNG
IMPRESIONANT! Iată cum arată telefonul pliabil de la SAMSUNG, cu preţ de listă ENORM
Csid.ro
Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic
Secreţia vaginală: când indică anumite boli
Sumarul de urină: ce presupune şi de ce trebuie făcut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.