Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru

Autor: Bogdan Angheluta Postat la 28 iulie 2017 99 afişări  

Cifra de afaceri a Grupului Renault atinge 29.537 milioane de euro, în creştere cu 17,3 %. Excluzând impactul consolidării AvtoVaz, cifra de afaceri a Grupului Renault progresează cu 12,2% la 28.246 milioane de euro (+11,3 % calculată la un curs de schimb constant).

Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru
Cifra de afaceri a Groupe Renault a crescut cu 17,3% în primul semestru

Cifra de afaceri aferentă activităţii Auto excluzând AvtoVaz atinge 26 995 milioane de euro, în creştere cu 12,1% datorită măririi volumelor de vânzări (+4,4 puncte). Dezvoltarea vânzărilor către parteneri contribuie cu 2,5 puncte şi reflectă dinamismul activităţii noastre CKD în Iran şi China, precum şi vânzările de vehicule asamblate în Europa (în special odată cu demarajul producţiei de Nissan Micra). Efectul pozitiv preţurilor (+2,3 puncte) a fost posibil datorită reînnoirii gamei. Cursul de schimb a contribuit şi el cu 0,8 puncte. Marja operaţională a Grupului Renault a crescut la 1.820 milioane de euro şi reprezintă 6,2% din cifra de afaceri, potrivit unui comunicat de presă.

Marja operaţională aferentă activităţii Auto excluzând AvtoVaz creşte cu 171 milioane de euro (+15,3%), ajungând la 1 292 milioane de euro şi reprezintă 4,8% din cifra de afaceri, faţă de 4,7% în primul semestru din 2016. Performanţa se explică prin dezvoltarea puternică a activităţii (impact pozitiv de 346 milioane de euro) şi scăderea costurilor industriale (impact pozitiv de 204 milioane de euro). Raportul mix/preţ/nivel de echipare mai ridicat nu mai beneficiază, precum în 2016, de creşterea preţurilor în ţările emergente pentru a compensa deprecierea unor monede şi devine negativ, de -180 milioane de euro. Preţul materiilor prime a avut un impact negativ, de -132 milioane de euro. Rata cursurilor de schimb a avut un impact negativ, de       -99 milioane de euro, în special din cauza deprecierii lirei sterline.

Marja operaţională AvtoVaz este de 3 milioane de euro, adică de 0,2% din cifra de afaceri. Reamintim că rezultatul AvtoVaz nu a fost consolidat în conturile grupului Renault în 2016.

Contribuţia aferentă activităţii Finanţarea vânzărilor la marja operaţională a Grupului a atins 525 milioane de euro, faţă de 420 milioane de euro în primul semestru din 2016. Această creştere se explică printr-o importantă evoluţie a marjei financiare brute, generată la rându-i de multiplicarea dosarelor de finanţare. Costul riscului se stabilizează la un nivel record de 0,29 % pentru dosarele productive (faţă de 0,30% în primul semestru din 2016).

Alte produse şi cheltuieli de exploatare s-au îmbunătăţit în acest semestru (-31 milioane de euro, faţă de -65 milioane de euro în primul semestru din 2016), mai ales datorită plus valorii cesiunilor imobiliare.

Rezultatul de exploatare al Grupului este de 1 789 milioane de euro, faţă de 1 476 milioane de euro în primul semestru din 2016 (+21,2%). Îmbunătăţirea este generată de creşterea marjei operaţionale şi reducerea altor cheltuieli de exploatare.

Rezultatul financiar este negativ, de -211 milioane de euro, faţă de - 67 milioane de euro în primul semestru din 2016. Degradarea a fost cauzată de prima consolidare a rezultatului financiar a AvtoVaz, de – 64 milioane de euro, precum şi de evoluţia negativă a altor elemente financiare (ajustări ale valori acţiunii şi variaţia ratei de schimb).  

Rezultatul net este de 2.416 milioane de euro (+54,2%), iar rezultatul net, partea Grupului, de 2.379 milioane de euro (8,77 euro per acţiune, faţă de 5,51 euro per acţiune în primul semestru din 2016).

În 2017, se estimează că piaţa mondială va creşte cu 1,5% - 2,5%. Perspectivele de evoluţie ale pieţei europene pentru această perioadă sunt de 2%. Se apreciază că şi piaţa franceza va progresa cu 2%.

În afara Europei, piaţa rusă ar putea cunoaşte o creştere de peste 5% (previziunea precedentă era de maxim 5%), iar piaţa braziliană de 5% (faţă de ipoteza unei pieţe care păstrează un nivel stabil, vehiculată anterior). Perspectivele pentru China (+5%) şi India (+8%) sunt că-şi vor urma dinamica de creştere, notează acelaşi comunicat.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

„Un lider nu se formează. Ai stofă de lider sau nu" „Un lider nu se formează. Ai stofă de lider sau nu"

​Dacă ar putea da timpul înapoi, Mădălin Mihailovici ar alege să fie chirurg, însă de zece ani activează în cadrul companiei Veolia România, al cărei CEO a devenit anul trecut. în paralel, face parte din corpul profesoral al universitĂţii tehnice de construcţii bucureşti. dacă În mediul academic a intrat în urmă cu peste un sfert de secol, domeniul hidrotehnic i-a fost familiar încă din copilărie, prin prisma meseriei tatălui său. Este pasionat de maşini şi fotbal şi spune că iubeşte apa. Care este povestea sa şi cum a ajuns să ocupe poziţia de lider al unuia dintre principalii furnizori de apă, energie şi canalizare din piaţa locală?

vezi continuarea
ZF.ro
CRIZĂ pe piaţa imobiliară! Vânzările de apartamente şi preţurile sunt într-o prăbuşire TOTALĂ. Veştile ZDROBITOARE au venit, iar rezultatul întrece cele mai negre aşteptări CRIZĂ pe piaţa imobiliară! Vânzările de apartamente şi preţurile sunt într-o prăbuşire TOTALĂ. Veştile ZDROBITOARE au venit, iar rezultatul întrece cele mai negre aşteptări
(P) Cum mai stai cu matematica?
ONE.ro
Moise Guran a făcut împrumut la bancă şi a jucat toţi banii la bursă: „În 7 ani, de la 50 de milioane de lei vechi... Moise Guran a făcut împrumut la bancă şi a jucat toţi banii la bursă: „În 7 ani, de la 50 de milioane de lei vechi...
Cum a reuşit Sore să slăbească 30 de kilograme fără nicio dietă. A renunţat la un singur aliment
Dezvăluire şocantă pentru Al Bano şi Romina Power! Ce s-a întâmplat cu fiica lor, dispărută în urmă cu 22 de ani
Descopera.ro
Românca din BĂICOI care l-a îngenunchiat pe nepotul ŢARULUI Nicolae I. A luat-o de nevastă şi la scurt timp i-a venit SFÂRŞITUL Românca din BĂICOI care l-a îngenunchiat pe nepotul ŢARULUI Nicolae I. A luat-o de nevastă şi la scurt timp i-a venit SFÂRŞITUL
Şiretlicul morbid care i-a ajutat pe Aliaţi într-una dintre cele mai mari operaţiuni din Al Doilea Război Mondial
NASA a anunţat găsirea unui SUPER-PĂMÂNT. ''Ştiam că mai trebuie să fie alţii ca noi, dar nu credeam că e atât de aproape''
Go4it.ro
HUAWEI a mers la lansarea IPHONE XS şi a oferit cumpărătorilor suc FĂRĂ MERE HUAWEI a mers la lansarea IPHONE XS şi a oferit cumpărătorilor suc FĂRĂ MERE
IPHONE XS nici nu a ajuns în ROMÂNIA şi unii deja l-au STRICAT. Iată cât de bine rezistă noul telefon APPLE la abuzuri fizice
Află unde se găseşte cel mai IEFTIN model IPHONE XS în ROMÂNIA
Csid.ro
Cătina, ginseng românesc: beneficii VIDEO Cătina, ginseng românesc: beneficii VIDEO
Dislipidemie: cauze şi tratament
Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.