Christine Valmy, una dintre pionierele antreprenoriatului din România, a murit la 88 de ani

Postat la 19 ianuarie 2015 896 afişări

Christine Valmy a murit duminică seară, la Institutul "C.C. Iliescu" din Capitală, din cauza unei complicaţii pulmonare severe, pe fondul unei suferinţe cardiace cronice, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Christine Valmy, una dintre pionierele antreprenoriatului din România, a murit la 88 de ani

 Potrivit surselor citate, Christine Valmy, care a murit la vârsta de 88 de ani, era internată la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din 8 ianuarie, cu pneumonie severă, dar aceasta avea şi suferinţe cardiace cronice, plurivasculare.

Medicii i-au tratat infecţia pulmonară, dar Christine Valmy era depedentă de aparatele de respiraţie artificială. Aceasta a fost consultată de mai mulţi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilaţie atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.

Pe fondul acestor suferinţe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat şi duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a născut pe 25 octombrie 1926, la Bucureşti. A fost estetician, consultant şi antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât şi în SUA.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
romania,
suferinta,
institut,
fond,
medici
/actualitate/christine-valmy-una-dintre-pionierele-antreprenoriatului-din-romania-a-murit-la-88-de-ani-13773971
13773971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.