Povestea complicată a adevăratului “American Sniper”

Autor: Ioana Matei Postat la 19 ianuarie 2015 550 afişări

“American Sniper”, drama în regia lui Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rol principal, a înregistrat un record unic după ce a fost lansat în acest weekend în cinematografele din Statele Unite ale Americii. A debutat lider de box-office, înregistrând încasări record de 90 de milioane de dolari.

Povestea complicată a adevăratului “American Sniper”

Filmul a generat astfel cele mai mari încasări la debut din istorie, rezultate peste măsura aşteptărilor, ţinând cont că bugetul pentru realizarea filmului a fost de 60 de milioane de dolari. 

Cu şase nominalizări la Oscar, « American Sniper »  prezintă într-un mod realist atât bătăliile urbane din Războiul din Irak, cât şi modul în care acestea se reflectă în viaţa militarilor americani odată întorşi acasă.

Personajul principal al filmului, Chris Kyle, “The Legend”, a fost lunetistul care a ucis 160 de inamici, cel mai mare număr înregistrat de un militar american în perioada acestor confruntări. S-a pensionat în 2009, iar după pensionare a început să caute modalităţi prin care să-i ajute pe veteranii retraşi acasă. În mod paradoxal, fostul militar  a fost ucis în 2013 de un veteran cu probleme mintale pe care încerce să îl ajute.

În 2012, Today l-a intervievat pe Chris Kyle şi a discutat cu el despre perioada pe care a petrecut-o pentru a servi ţara şi de relaţia complexă pe care a avut-o cu soţia sa.

Nevoia lui Kyle de a-i proteja pe cei aflaţi în pericol l-a condus spre patru misiuni în Irak. În 2012, veteranul a declarat că scopul său după ce s-a retras din militărie a fost să crească gradul de conştientizare al oamenilor despre activitatea trupelor şi să încurajeze « actele de bunătate întâmplătoare care să arate mulţumirea cetăţenilor americani». A declarat că voia să arate veteranilor că  « sunt doriţi şi iubiţi ».

În timpul interviului acordat Today, Kyle a discutat în mod deschis şi despre modul în care angajamentul său faţă de armată i-a influenţat viaţa familială.

“Ne-am zbătut pentru a reuşi să ne menţinem căsnicia”, a declarat el.

Actorii care au jucat cuplul Chris şi Taya Kyle, Bradley Cooper şi Sienna Miller, au declarat că descrierea într-un mod onest a relaţiei dintre cei doi şi modul în care Chris era rupt între cele două lumi au fost esenţiale în construirea rolurilor. 

La înmormântarea lui Chris Kyle, în 2013, soţia sa, Taya, i-a adus un elogiu prin care a descris viaţa complicată şi plină de însemnătate pe care a trăit-o soţul său. "Toată viaţa lui, murdară, dureroasă, în continuă schimbare, a fost împachetată în cea mai profundă, cea mai schimbătoare experienţă a sufletului pe care numai omul Chris Kyle putea să o aducă”.

Taya a declarat publicaţiei Today că modul în care soţul său a reuşit să echilibreze angajamentul său faţă de ţară şi familie a făcut-o să se întrebe dacă altcineva ar fi putut să îndeplinească misiunea sa. Descrierea sinceră a filmului o face să fie mulţumită de ecranizare. „Cred că unul dintre lucrurile bune la „American Sniper” este că multe dintre cuplurile de militari cu care am discutat şi care au văzut filmul mi-au spus că au avut exact acelaşi tip de conversaţii. Au avut exact aceleaşi sentimente”, a declarat Taya.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-complicata-a-adevaratului-american-sniper-13773525
13773525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.