Cei mai bogaţi 1% dintre oameni vor depăşi jumătate din averea globală în 2016

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 19 ianuarie 2015 721 afişări

Cei mai bogaţi 1% dintre oameni vor deţine o parte mai mare din averea globală decât restul de 99% anul viitor, se arată într-un raport al organizaţiei Oxfam publicat înainte de întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia.

"Nivelul inegalităţii globale este uimitor. În pofida problemelor care apar pe agenda globală, diferenţa dintre cei mai bogaţi oameni şi restul se măreşte", a afirmat Winnie Byanyima, director executiv al Oxfam, relatează Bloomberg.

Astfel, avuţia celor mai bogaţi oameni din lume va depăşi 50% din averea globală. Anul trecut, cei mai importanţi miliardari ai lumii deţineau 48% din averea mondială, în creştere faţă de anul 2009, când această cotă se situa la 44%.

O cincime dintre cei mai bogaţi oameni la nivel global "au afaceri în sectoarele financiar şi de asigurări", averea acestora avansând cu 11% anul trecut. Miliardarii din domeniile farmaceutic şi îngrijirea sănătăţii au avut chiar mai mult de câştigat în 2014, activele acestora urcând cu 47% faţă de anul precedent.

Studiul Oxfam se bazează datele furnizate de Credit Suisse şi de Forbes.

Byanyima va fi unul dintre preşedinţii care vor conduce dezbaterile Forumul Economic Mondial, care se va desfăşura între 21 şi 24 ianuarie la Davos, în Elveţia, potrivit AFP. La eveniment vor participa peste 300 de lideri politici importanţi, printre care se numără cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez François Hollande, liderul italian Matteo Renzi, premierul chinez Li Keqiang şi secretarul de stat al SUA John Kerry.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORUM,
AVERE GLOBALĂ,
/actualitate/cei-mai-bogati-1-dintre-oameni-vor-depasi-jumatate-din-averea-globala-in-2016-13773266
13773266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.