China a devenit cel mai mare importator de petrol din lume, depăşind SUA

Postat la 04 martie 2013 12 afişări

China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global, potrivit datelor pentru luna decembrie, după ce a depăşit Statele Unite, care se află în această poziţie de la mijlocul anilor '70.

China a devenit cel mai mare importator de petrol din lume, depăşind SUA

 Situaţia SUA de cel mai mare importator de petrol din lume a determinat politica externă americană faţă de statele bogate în hidrocarburi precum Arabia Saudită, Irak, Venezuela, Nigeria şi ţările din regiunea Mării Caspice, potrivit Financial Times.

Schimbarea de poziţii între cele două mari economii este provizorie, pentru că sunt aşteptate noi date, care ar putea arăta că importurile din decembrie au fost influenţate de calcule legate de taxe. Companiile americane obişnuiesc să reducă în decembrie achiziţiile de petrol pentru a-şi diminua stocurile şi, în consecinţă, taxele pe care trebuie să le plătească.

Importurile nete de petrol ale SUA - ţiţei şi produse rafinate - au scăzut la 5,98 milioane de barili pe zi în decembrie, minimul începând cu februarie 1992, potrivit unor date provizorii anunţate de administraţia pentru informaţie în sectorul energetic din SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
crestere,
china,
taxe,
importuri
/actualitate/china-a-devenit-cel-mai-mare-importator-de-petrol-din-lume-depasind-sua-10633794
10633794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.