Chidesciuc: Datele privind PIB reprezintă o surpriză pozitivă, având în vedere evoluţiile sectoriale

Postat la 16 august 2011 12 afişări

Datele publicate de INS privind Produsul Intern Brut reprezintă o surpriză pozitivă, având în vedere evoluţiile sectoriale, unde numai construcţiile au înregistrat creştere, dar şi aceasta nesemnificativă, a declarat pentru MEDIAFAX economistul-şef al ING Bank România, Nicolae Chidesciuc.

Evoluţia poate fi explicată printr-o performanţă foarte bună în agriculturã, care ar putea continua şi ar fi singura şansă de atinge o creştere economică de 1,5% în 2011, a adăugat el. Pe de altă parte, o supraperformanţă agricolă umbreşte perspectivele pentru 2012, mai ales în contextul încetinirii economiei globale. "Dacă în 2012 va fi un an agricol normal, atunci contribuţia sectorului la formarea PIB va fi negativa având în vedere supraperformanţa din acest an, ceea ce va afecta creşterea economică", a afirmat Chidesciuc.

Produsul intern brut a fost în trimestrul al doilea, în termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu primul trimestru şi cu 0,3% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2010 (date ajustate sezonier). În primul semestru, PIB a avansat cu 0,3%, date ajustate sezonier, faţă de jumătatea lui 2010, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe serie brută, PIB a fost în al doilea trimestru cu 1,4% mai mare faţă de rezultatul din aprilie - iunie 2010 şi uşor sub creşterea din primul trimestru, de 1,7%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
chidesciuc,
pib,
evolutie,
reactii
/actualitate/chidesciuc-datele-privind-pib-reprezinta-o-surpriza-pozitiva-avand-in-vedere-evolutiile-sectoriale-8625480
8625480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.