CFR SA are un nou director general

Autor: Ioan Dornescu Postat la 27 februarie 2015 119 afişări

CFR SA a numit un nou director general, Dan M. Costescu, conducerea companiei care administrează reţeaua feroviară publică fiind asigurată anterior, din poziţia de interimat, de Macarie Alexandru Moldovan, care revine la funcţia de director general adjunct al direcţiei tehnice.

Costescu, 46 de ani, a fost numit director general al CFR în urma unui proces de selecţie desfăşurat în baza OUG 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi va prelua luni conducerea executivă a companiei, a anunţat CFR, într-un comunicat.

"Experienţa profesională, acumulată în cei peste 20 de ani de activitate în domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere şi implementare de proiecte, consultanţă feroviară, cercetare sau academic, i-a permis ocuparea până în prezent a unor poziţii reprezentative în companii private sau de stat, din România şi Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviară. A fost responsabil individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziţie, restructurare, repoziţionare pe piaţă sau integrare în structura dorită de acţionariat, ori autoritatea tutelară a unor companii precum: Romvag (România), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/Cale Ferată Privată (Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER)", se arată într-un comunicat al CFR.

Noul şef al CFR SA a înfiinţat, dezvoltat şi condus companii de inginerie feroviară, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania) şi Sistematic Engineering (România).

Ministerul Transporturilor a anunţat la 1 aprilie 2014 că Macarie Alexandru Moldovan, general adjunct la direcţia tehnică, a preluat interimar conducerea CFR SA. El îl înlocuise în această poziţie pe Ionel Voicu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR,
CONDUCERE,
/actualitate/cfr-sa-are-un-nou-director-general-13906695
13906695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.