O bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial, găsită lângă stadionul echipei Borussia Dortmund

Autor: Departamentul Sport Postat la 26 februarie 2015 45 afişări

Stadionul Signal Iduna Park din Dortmund a fost evacuat, joi, cu puţin timp înainte de o conferinţă de presă a antrenorului echipei Borussia, Jurgen Klopp, după ce a fost descoperită o bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial, informează BBC.

Potrivit postului Deutche Welle, bomba de 250 de kilograme este de provenienţă britanică şi a fost găsită înainte ca tehnicianul să le vorbească jurnaliştilor despre meciul cu Schalke 04, programat sâmbătă, în etapa a XXIII-a a campionatului german.

Nu se ştie cât timp va fi izolată zona stadionului de 81.000 de locuri, a precizat clubul din Bundesliga, care şi-a închis magazinul şi muzeul de la arenă. Bomba a fost găsit în zona parcării de vest, în urma unor fotografii aeriene.

Astfel de proiectile neexplodate sunt descoperite frecvent în Germania, după ce aliaţii şi forţele sovietice au aruncat milioane de tone de bombe în timpul războiului. Oraşul Dortmund a fost serios distrus în timpul raidurilor aeriene din acea perioadă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
BOMBĂ,
STADION
/actualitate/o-bomba-neexplodata-din-al-doilea-razboi-mondial-gasita-langa-stadionul-echipei-borussia-dortmund-13899927
13899927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.